NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Kinkerit Anita ja Hannu OikarillaKinkerit Anita ja Hannu Oikarilla

Kinkerit Anita ja Hannu Oikarilla

22.2.2017 Kyyjärven seurakunta / Olavi Vallivaara

Kumpulan kinkerit oli tiistai-iltana 21.2. Anita ja Hannu Oikarilla.

Monet kyläläisistä olivat flunssan kourissa, mutta lopulta väkeä kokoontui aina kaikkein nuorinta kyläläistä myöden. Monta laulua laulettiin uudesta virsikirjan lisävihkosta Minna-kanttorin johdolla. Laulettiin jopa saamenkielellä ja poikien pyynnöstä myös englanninkielellä. Minna myös lauloi näytteeksi arabiankielellä. Suomessa asuu nykyisin monia kansallisuuksia ja kieliä, siksi virsikirjaankin on otettu muutamia virsiä eri kielillä.

Khra Olavi Vallivaara puhui kinkeriaiheiden pohjalta ja sitten keskusteltiin. Hyvät sanat synnyttävät hyvää mieltä. Toisten ihmisten moittiminen ja pahan puhuminen eivät rakenna ystävyyttä. Aina emme kuule tai halua kuulla toisen ihmisen puhetta hänen tarkoittamalla tavalla. Puhuja on puheistaan vastuussa, mutta myös kuulija on vastuussa kuulemastaan. Jumalan nimi on kaikkia nimejä korkeampi. Toinen käsky kehoittaa meitä Jumalaa hädässä huutamaan avuksi, turvautumaan ja luottamaan Jumalaa. Ihana on Jumalaa kiittää ja ylistää hänen teoistaan ja ihmeistään omalle kohdalle. Valitettavasti Jumalan nimeen kirotaan, vannotaan, noidutaan ja valehdellaan. Toinen käsky opettaa meitä käyttämään Jumalan nimeä oikein.

Kinkeripiirin toiminnan esitteli Elina Oikari. Monia tapahtumia vuoden aikana kylällä on ollut. Joulun alla oli "Joulun-lapsi keräys" Romanian ja Moldovian lapsille, joille lähetettiin 42 pakettia. Kumpulalaiset organisoivat keräyksen, johon osallistui myös muiden kylien ihmisiä. Syksyllä oli jumalanpalvelus Kumpulan koululla. Kinkeripiirin kylätoimikunnassa jatkavat entiset ja heidän liskseen Anita Oikari. Hän lupautui myös tänä keväänä YV-kerääjäksi. Vanhainkotivierailua siirrettiin viikkoa myöhäisemmäksi eli tiistaille 21.3. Metsola-hiihto on sunnuntaina 12.3. ja hartaus kämpällä on klo 12. Sovittiin, että keväällä on yhteisvastuujuhla koululla ja syksyllä lähetysjuhla. Ensi vuoden kinkerit on samoihin aikoihin Aila ja Tapio Niskalassa.

Kinkerien aluksi ja lopuksi nautittiin kahvit herkkujen kera. Kiitos Anita ja Hannu Oikarille mukavasta kinkeri-illasta!

Seuraavat kinkerit on Koskimäki-Huhtalassa Päivi ja Pekka Pölkillä torstaina 9.3.klo 19. Tervetuloa!

Kuva: Minna Erkkilä. Kaikki kinkerivieraat eivät ehtineet jäädä kuvaan.