NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
518900 istuntoa - lähes 2,2 miljoonaa ladattua sivua v. 2016518900 istuntoa - lähes 2,2 miljoonaa ladattua sivua v. 2016

518900 istuntoa - lähes 2,2 miljoonaa ladattua sivua v. 2016

4.2.2017 Kyyjärven mediamyllärit ry / Aaro Toppinen

Tilastot sen kertovat - Nopola Newsin suosio on ja pysyy! Kiitokset lukijoille ja tekijöille.

Nykyään on paljon erilaisia työkaluja ja palveluita, joilla on helppo perustaa ja ylläpitää nettisivuja. Tärkeää on, että yritys tai yhteisö pitää sivuston tiedot ajantasalla, päivittää niitä ja etenkin vastaa tulleisiin kyselyihin oli sitten kyse perinteisistä nettisivuista tai muista sosiaalisen median kanavista. Yksi tärkeä elementti on kävijäseuranta, joka jää kuitenkin usein varsin vähälle huomiolle. Kävijäseurannan avulla siis pystyy selvittämään varsin tarkasti mitkä asiat kiinnostavat kävijöitä, mitä tietoa sivustolta haetaan, mistä kävijät tulevat - niin, tai ylipäätään sen käykö sivustolla kukaan. Google Analytics on ehkä käytetyin ja monipuolisin työkalu.

Google Analytics on erittäin laaja ja monipuolinen palvelu, jonka yksi osa on erittäin tarkka kävijäseuranta. Kävijäseuranta ei tietenkään kerro kenenkään henkilökohtaisia tietoja, mutta yleiselle tasolla ohjelma osaa muodostaa tiedoista tilastoja ja raportteja. Nopola Newsissä kävijäseurantaa on tehty alusta saakka lähes 12 vuoden ajan ja viime vuosina asian on hoitanut nimenomaan Google Analytics.

Ja mikä parasta - Nopolan suosiosta tilastot puhuvat puolestaan. Viime vuonna Nopola Newsiin perustettiin 518.900 istuntoa ja sivuja ja juttuja ladattiin lähes 2,2 miljoonaa kertaa kuten kuvasta näkyy. Istunto tarkoittaa kävijän tuloa Nopola Newsiin ja sen jälkeen kesto ja muut laskentaperusteet määritellään Googlen asettamien  kriteerien mukaisesti. Huikeita lukuja, mutta paremman kuvan saa kun käyttää hieman ihan perinteistä matematiikkaa. Analytics nimittäin kertoo myös sen, että yhden istunnon keskimääräinen kesto on 3 minuuttia ja 33 sekuntia. Kerto- ja jakolaskulla selviää, että Nopola Newsissä käyttäjät viettivät aikaa viime vuonna yhteensä 30.701 tuntia. Ja tuon tuntimäärän kun muuttaa vielä vaikkapa 8-tunnin työpäiviksi, niin niitäkin kertyy huikeat 3.837!

Suomi on tietenkin ykkösmaa, josta kävijät tulevat. Seuraavakin on helppo arvata - Ruotsi - ja sitten tulee Yhdysvallat, Espanja, United Kingdom ja vasta sen jälkeen Kanada. Helposti kuvittelisi, että kun ihminen matkustaa maapallon toiselle puolelle ja liottelee siellä varpaitaan valtameren aalloissa, niin ei tule Nopola mieleen. Mutta mitä vielä, viime vuonna maatilaston sijalla 9. oli Thaimaa.

Kävijäseuranta kertoo myös sen, että 84,3 % on ns. palaavia kävijöitä. Sivustolla ei siis vain poiketa kerran vaan sinne tullaan yhä uudelleen. Palaavilla kävijöillä on suuri merkitys ajankohtaisen tiedottamisen kannalta ja etenkin mukana olevien yritysten näkökulmasta. Tarjouksia kannattaakin tehdä pitkin vuotta, ainakin minä tekisin. No, tietenkin jos katsoo lisäkuvissa olevaa tilastoa istunnoista maittain, niin Nopolan kautta ei ehkä olisi onnistunut vanhan Hiacen myynti Afrikkaan eikä hevosen myynti Mongolian uiguureille. Kartasta näkyy ne maat, joista istuntoja ei viime vuonna tullut.

Tästä on hyvä jatkaa Suomen 100. juhlavuotta ja Nopola Newsin taustayhdistys Kyyjärven mediamyllärit ry tulee käyttämään tänäkin vuonna kymmeniä tuhansia euroja yhteisöllisen verkkopalvelun ylläpitoon, toiminnan kehittämiseen ja palveluiden tuottamiseen. Kansan käsi on karttuista - kiitos siitä. Seuraava ponnistus onkin saada taas kirkon kamera iskuun ja lähetykset käyntiin - muutama tonni siihenkin uppoaa jos hyvää halutaan.

Mylläreiden tämän vuoden toiminnasta on tulossa juttua erikseen, mutta sitä ennen voi hyvin käydä maksamassa vaikka jäsenmaksun:) Tässä ohjeet ja linkki