NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Sykettä Kylässä - illan kuulumisiaSykettä Kylässä - illan kuulumisia

Sykettä Kylässä - illan kuulumisia

8.2.2017 Kumpulan kyläseura ry / Anssi Ohranen

Olisiko tarvittu sykemittaria? Nyt oli Kumpulassa Sykettä! Mistähän olikaan kyse?

Kumpulaan saapui Jyväskylästä "Sykettä kylässä"-hankkeen esittelijät videotykkeineen.

Ilta sujui leppoisasti kahvikupin äärellä kuunnellen projektipäällikkö Susanna Nurmekselaa sekä kahta projektityöntekijää.

INFO:

Hankkeen tavoitteena on lisätä maaseudun asukkaiden hyvinvointia ja elämänlaatua, vähentää yksinäisyyttä ja tukea osallisuutta. Hankkeen toimenpiteillä edistetään asukkaiden toimintamahdollisuuksia ja tuetaan ylisukupolvisen yhteisöllisyyden muodostumista.Hanke käynnistää kylillä uudenlaista säännöllistä toimintaa, ja tuo hyvinvointia tukevia palveluja lähelle asukkaita. Hankkeen keskeisenä toimintamuotona ovat kylillä järjestettävät toimintapäiväkokonaisuudet, joita järjestetään yhteistyössä kyläläisten, yhdistystoimijoiden, paikallisten yrittäjien ja julkisen sektorin kanssa. Toiminnan lähtökohtana ovat kyläläiset itse; heidän tarpeensa ja toiveensa. Hanke toimii Karstulan, Kivijärven, Kyyjärven, Kinnulan ja Kannonkosken alueilla, ja erityisesti kuntakeskusten ulkopuolisilla kylillä.

Hankkeen päätoteuttaja on Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja osatoteuttaja Keski-Suomen Sydänpiiri ry. Hanketta rahoittavat Keski-Suomen ELY-keskus Manner-Suomen Maaseudun kehittämisohjelmasta, Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja Keski-Suomen Sydänpiiri ry.

Esittelyn aikana ja jälkeen saimme esittää kysymyksiä hankkeen tiimoilta. Myös kunnanjohtajamme Eero Ylitalo oli iloksemme mukana illassa tärkeillä kommenteillaan.

Syke varmaan nousi jonkun verrran (positiivisesti) tarinoita kuunnellen ja suunnittelilla onkin jatkoa projektiin viimeistään maaliskuussa. Mutta tästä tulee infoa Nopolanewsin ja Facebook-sivumme kautta myöhemmin.

Kiitos kylälaiset (ja muualtakin tulleet), kun olitte tärkeässä illassa mukana!

Eiköhän tästä saada uutta "sykettä" kylämme toimintaan! :)

Kumpulan kyläseura ry