NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Pyörämies Philip Itävallasta...Pyörämies Philip Itävallasta...

Pyörämies Philip Itävallasta...

12.5.2017 Kyyjärven mediamyllärit & Kyyjärven Kyky / Aaro Toppinen

..viritteli telttaa pystyyn leirintäalueen rantaan, mutta onneksi päästiin Raimon ja Hannun kanssa hätään:)

tai eihän Innsbruckin läheltä kotoisin olevalla ja seitseman viikkoa sitten polkupyörällä matkaan lähteneellä Phillipillä sinänsä mitään hätäää ollut, mutta ei anna kyyjärveläinen mentaliteetti vieraan pystyttää telttaa jääpeitteessä olevan Kyyjärven rantaan, ei anna ei. Raimo oli jo ehtinyt sytyttää tulen takkaan ja kohtelilaasti pyydettiin vierasta purkamaan telttansa ja siirtymään mökin lämpöön yöksi. Suihkukin käytiin esittelemässä. Kiitokset kuuluu Kykylle.

Matkareitti oli tähän mennessä kulkenut Itävallasta Saksan ja Balttian kautta Helsinkiin ja sieltä neljän päivämatkan päässä oli sitten Kyyjärvi. Täältä matka jatkuu Kokkolan kautta Ouluun ja sieltä Rovaniemelle, Inariin ja Jäämeren rantaan, josta Norjan, Ruotsin ja Tanskan kautta takaisin. Koko reissulle kertyy mittaa noin 10.000 km ja aikaa kuluu 4 kuukautta, joskus elokuun lopulla pitäisi olla takaisin Itävallassa.

Jos oikein ymmärrettiin niin sähkömies ammatiltaan ja haaveena rakentaa hirsitalo. No, siinä tietenkin ehdittiin kehua Honkarakenne - Euroopan suurimpiin hirsitalovalmistajiin kuuluva yritys - jonka ohi hän oli päivällä pyöräillyt. Oikein piti Humppi erikseen kartasta tarkistaa. Sekin tuli puheeksi, että jos poikkea Kirkniemessä sairaalassa, niin kyyjärveläistä Betsetin osaamista sekin. Kykyn lentopallosta puhuttiin ja ulkomaisista vahvistuksista, niin ja tietenkin jääkiekosta ja avantouinnista, ilmaston lämpenemisestä tai täällä Kyyjärvellä kylmenemisestä kun jäidenlähtökin on pari viikkoa myöhässä. Euroopassa oli ollut varsin lämmintä alkumatkasta. Mutta kyllähän keli tästä lämpenee eikä pyöräillessä haittaa oikeastaan muu kuin tuuli. Keskiyön aurinkoa kohti ja valoisuus pohjoisessa varmasti ihmetyttää ja lämmittää ainakin mieltä. Moskiitoista hän kyseli ja eiköhän hän niihinkin ehdi vielä törmätä - jonkilaista itikkamyrkkyä oli jo kuulemma repussa mukana.

Se meitä tietenkin kiinnosti kovasti miten valmistautua näinkin pitkälle pyörämatkalle. Aikaisemmin hän on tehnyt ainoastaan noin viikon mittaisia matkoja Euroopassa. Valmistautuminen kuullosti varsin perisuomalaiselta touhulta, lenkkiä ja hiihtoa talvella. Pari ensimmäistä viikkoa otti koville ja istumalihakset on tietenkin kovilla koko ajan. Vähän niinkuin meikäläisellä mutta eri syystä. Sitä ei alettu selittää huonolla englannilla, että Kyyjärvelläkin pyöräillään parasta aikaa tosissaan Perhoa vastaan. Eikä sitä, että pysähdy Tuliharjussa ja käy laittamassa pellolla olevaan postilaatikkoon toukokuussa pyöräilemäsi kilometrit vihkoon ylös. Olisi siinä perholaisilla ollut ihmettelemistä.

Mitään pahempia haavereita ei ole sattunut seitemän viikon aikana, mitä nyt Suomessa jossain oli klapi pudonnut tielle jonka yli hän sitten ajoi. Siinä sai vaihteisto siipeensä ja vähän aikaa sai väännellä, että sai matkan jatkumaan. Pohjoisen pitkät välimatkat häntä vähän arveluttivat, etenkin jos pyörään tulee jotakin ongelmaa. Kovasti rohkaistiin, että vieraanvaraisuus ja auttamisen halu pohjoisessa on kohdallaan ja apua varmasti saa.

Philip otti NopolaNewsin nettiosoitteen ylös ja lupasi käydä vilkaisemassa. Ja mikäänhän ei tietenkään estä lähettämästä Palaute-lomakkeen kautta tietoa matkasta jatkossakin.

Onnea matkaan!