NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Vanha koulu saa väistyä uuden tieltä!Vanha koulu saa väistyä uuden tieltä!

Vanha koulu saa väistyä uuden tieltä!

1.6.2017 Kyyjärven kunta / Aaro Toppinen

Purkutyöt käynnistyivät 26.5. vaikka onhan toki sisätiloja purettu ja valmistelevia töitä tehty jo reilun parin kuukauden ajan.

Mutta on siinä tiettyä dramatiikkaa, kun lähes luokkahuoneen kokoinen - yli 20 tonnin uudenkarhea kaivinkone - kolistelee koulun pihaan ja rutistaa aikojen saatossa yli tuhannen kyyjärveläisten fyysisen oppimisympäristön tuusan palasiksi vaihtolavalle. Ei siinä voiman edessä kauan nokka tuhisisi, mutta tarkka lajittelu hidastaa työtä. Kaatuu kuitenkin kuin korttitalo ja ihan tyhjäkäynnillä. Vaikka ympäristö muuttuu radikaalisti, niin onneksi aika kultaa muistot ja ne säilyvät jokaisella.

Valmistelevat työt käynnistyivät maaliskuussa uuden sähkönsyöttökaapelin asennuksella. Työstä vastasi Voiman Oy ja Caiwin Oy:n kaivinkoneen puikoissa olivat Valtteri Noponen ja Ari-Pekka Tuukkanen. Routa oli maassa, mutta pehmeältä näytti sekin järeän koneen käsittelyssä.

Uuden koulun lämmönvaihdin tulee liikuntasaliin ja sitä varten tarvittiin kokonaan uusi lämpölinja. LVI-muutostöistä vastasi LVI-Tuukkanen Oy Karstulasta ja sähkötöistä Sähkö-Vertanen Oy Saarijärveltä sekä kaivutöistä Caiwin Oy Kyyjärveltä. Uusi osa vanhaa Muksulaa säilytetään ja myös siellä tarvittiin sähköä, lämpöä ja yhteyksiä. Muutostöistä vastasivat edellä mainitut urakoitsijat. Valokuituja hitsaili purkutöiden melskeessä Mika Laitinen.

Mutta tästä se nyt sitten lähtee toden teolla, sillä uusi koulu otetaan käyttöön syyslukukauden alussa 2018. Uuden koulun rakentaa Rakennus Mäenpää Oy Kokkolasta.