NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Omatoimikirjasto Omatoimikirjasto

Omatoimikirjasto

2.10.2018 Kirjasto / Tiina Honkonen

Omatoimikirjasto aloittaa toimintansa Kyyjärvellä 15.10.2018. Se on lisäpalvelu, joka mahdollistaa asioimisen kirjastossa myös palveluaikojen ulkopuolella.

Uudet tuulet puhaltavat taas Kyyjärven kirjastossa! Tuulet tuovat mukanaan innolla ja jännityksellä odotetun omatoimikirjaston.   Kirjastotilaan on asennettu järjestelmä (mm.kamera- ja kulunvalvonta), joka mahdollistaa omatoimikäytön. Asiakas voi siis normaalien palveluaikojen lisäksi asioida kirjastossa silloinkin, kun henkilökunta ei ole paikalla tai tekee kirjaston taustatöitä. Kyyjärven omatoimikirjasto aloittaa toimintansa maanantaina 15.10.2018 ja on avoinna joka päivä kello 7-21. Kyllä nyt ehtii viettää aikaa kirjastossa!

Asiakkaan tulee henkilökohtaisesti käydä kirjastossa täyttämässä käyttösopimus, jossa sitoutuu omatoimikirjaston käyttöehtoihin ja -sääntöihin. Alle 18-vuotiaille voidaan tehdä oma käyttösopimus huoltajan suostumuksella. Huoltajan tulee käydä henkilökohtaisesti allekirjoittamassa alaikäisen sopimus. Alle 7-vuotiaille ei omaa sopimusta kuitenkaan tehdä, vaan he voivat asioida omatoimiajalla huoltajan seurassa. Käyttösopimuksen voi käydä täyttämässä kirjastossa vaikka heti!

Sisäänkirjautuminen omatoimikirjastoon tapahtuu kirjastokortilla ja nelinumeroisella tunnusluvulla. Tunnusluku on se sama, jota käytetään myös verkkokirjastoon kirjautumisessa ja lainausautomaatilla lainattaessa. Mikäli Sinulla ei sellaista vielä ole, voidaan se tehdä seuraavalla kirjastoreissullasi. Käyttöoikeus on henkilökohtainen, omalla kortilla ei saa päästää kirjastoon muita. Huoltajan vieraillessa lasten kanssa, riittää kuitenkin että vain huoltaja kirjautuu sisään.

Omatoimiaikana voi kirjastossa viettää aikaa lukemista etsien, lehtiä lukien, asiakastietokoneita käyttäen tai vaikkapa omalla läppärillä töitä tehden (kirjastossa on langaton verkko). Lainaaminen ja palauttaminen onnistuu automaatilla, myös seutuvaraukset ovat noudettavissa. Omatoimiajan alkamisesta ja päättymisestä kerrotaan kuulutuksella. Sulkemiskuulutuksen jälkeen täytyy viimeistään poistua kirjastosta. Muista aina omatoimiaikana asioidessa huolehtia, että ovi menee jäljessäsi lukkoon!

Monia on mietityttänyt säilyvätkö palveluajat samoina. Kyllä, säilyvät. Henkilökunta on paikalla aivan vanhaan malliin ja valmiina auttamaan. Omatoimi vain lisää kirjaston aukioloaikoja ja mahdollistaa kirjaston käytön useammille ihmisille.

Tervetuloa täyttämään käyttösopimus! Enemmän tietoa ja opastusta omatoimikirjastoon liittyen saa kirjaston henkilökunnalta.

Aukioloajat 15.10.2018 alkaen

  • Ma 13-19
  • Ke 10-16
  • To 13-19
  • Pe 10-16

Omatoimi ma-su 7-21

Voit seurata kirjastoa myös facebookissa ja instagramissa.