NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Kauhukirjoittamisen oppaan tekijät Marko Hautala, Anne Leinonen ja Mia Myllymäki Turun kirjamessuilla 6.10.2018
Kauhua ja scifiä nuorille Jyväskylän LokaconissaKauhua ja scifiä nuorille Jyväskylän Lokaconissa

Kauhua ja scifiä nuorille Jyväskylän Lokaconissa

6.10.2018 Neljän koon tarinatalkoot Irma Hirsjärvi

Jyväskylän Science fiction -seura 42 ry:n järjestämä Lokacon tarjoaa monipuolisen kattauksen fantasian kirjoittamisesta eri medioissa. Tapahtumassa esiintyvät kirjailijat Marko Hautala, Anne Leinonen ja Terhi Tarkiainen. Jyväskylän kaupunginkirjastossa järjestettävä Lokacon on suunnattu erityisesti nuorille kirjoittajille ja genre-faneille.

Kiinnostavatko scifi, fantasia, kauhu, sarjakuvat ja elokuvat - tai niiden kirjoittaminen? Jyväskylän pääkirjastossa järjestetään jälleen vuosittainen scifin, fantasian ja kauhun erikoistapahtuma Lokacon. Jyväskylän Science fiction-seura 42:n vuosittain järjestämä Lokacon on avoin ja maksuton - ja suunnattu erityisesti nuorille kirjoittamisesta kiinnostuneille. 

Helsinkiläisen scifi-aktiivi Saijan Aron pitämässä supersankariesitelmässä kysytään muun muassa, miksi niin monella supersankarilla on traaginen taustatarina. Aro kysyy, onko kyseessä kirjoittajien laiskuus vai nerokas kliseen käyttö. 

Retkikunnan lokikirja - julkaisutilaisuus on kirjoittajaryhmä Tyhjän arkin retkikunnan tuottaman zinen julkistamistilaisuus. Retkikunnan jäsenet Minna Keinänen, Taru Luojola ja Niina Räsänen esittelevät zinen lisäksi retkikunnan toimintaa ja vastailevat kirjoittajaryhmästä kiinnostuneiden kysymyksiin.

Suohautoja ja vampyyreitä -paneelissa uuden suomalaisen kauhun noususta keskustelevat kirjailijat  Marko Hautala, Anne Leinonen ja Terhi Tarkiainen. Leinonen ja Hautala ovat  juuri ilmestyneen teoksen, "Tuoretta verta - kauhukirjoittamisen opas" tekijöitä, ja monipuolisia kirjoittajia.

Ohjelmassa tarkastellaan myös muun muassa sitä, kuinka mielikuvituksellisinkin miljöö voi vaikuttaa tavattoman arkiselta ja kuinka oletuksemme siitä mikä on tavallista vaikuttaa tekstien lukemiseen.Tapahtuma päättyy tietovisaan, jossa tarvitaan puhelin ja rohkeaa mieltä. Järjestäjien mukaan luvassa on hauskoja ja  kiperiä kysymyksiä about all and everything.

Jyväskylän pääkirjastossa 13.10.2018 järjestettävä Lokacon, tällä kertaa harvinainen kauhukulttuuri-teemainen tapahtuma alkaa kello 11 ja päättyy kello 16. Kirjaston ovet aukeavat kello 10.