NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Saara Mäntynen täytti 80 vuotta!Saara Mäntynen täytti 80 vuotta!

Saara Mäntynen täytti 80 vuotta!

27.8.2013 Riitta Kytölä/ Kyyjärven seurakunta

Touhulassa vietettiin taas mukavaa juhlaa, kun Saara Mäntysen syntymäpäiviä juhlittiin porukalla keskiviikkona 21.8. Saaran syntymäpäivä oli jo heinäkuussa, mutta juhlat vietettiin nyt myöhemmin. Taivaan Isä antoi ihanan kesäisen aurinkoisen päivän keskiviikoksi ja syntymäpäivänsankari säteili kilpaa auringon kanssa. Aurinko taisi tällä kertaa jäädä kakkoseksi!

 

Juhlissa onniteltiin Saaraa tietysti yhdessä laulaen. Herkullisten kakkukahvien jälkeen jatkoimme juhlaa. Minna-kanttori luki Saaralle annetusta lahjakirjasta, miten Jumala pitää huolta linnuistakin, miksi ei siis meistä! Voisimme yleensä murehtia vähemmän ja kiittää enemmän! Yhteislauluna laulettiin myös erityisesti Saaralle sopivat lintulaulut "Oi katsohan lintua oksalla puun" ja "Pikkulintu riemuissaan". Riitta-diakonissa luki Saaralle psalmin 139 ja muistutti, että olemme jokainen - Saarakin - Jumalan suuria ihmeitä. "Sinä olet luonut minut sisintäni myöten, äitini kohdussa olet minut punonut. Minä olen ihme, suuri ihme, ja kiitän sinua siitä." Jumala tuntee meidät paremmin kuin itsekään tunnemme itseämme, ja siitä huolimatta rakastaa meitä. Jumala haluaa, että eläisimme aina hänen yhteydessään emmekä kääntäisi hänelle selkäämme. Saara on meille muille hyvänä esimerkkinä siitä, miten mieluista hänelle on aina olla Jumalan sanan ääressä. Hänen lempiohjelmiaan radiosta on Järviradion Hengellinen ilta ja Jumalanpalvelukset. Yhteisesti järjestettäviin kirkkopyhiin Saara osallistuu säännöllisesti. Saaran kauniit taivaansiniset silmät tuovatkin aina ikäänkuin tuulahduksen taivaasta!

Saara syntyi 21.7.1933 Lyyli ja Juho Mäntysen toisena lapsena. Hän asuu kotonaan Hautalassa veljensä perheen kanssa ja käy kolmena päivänä viikossa työssä Touhulassa. Sielläkin seurallinen ja iloinen Saara tulee toimeen kaikkien kanssa.

Saara on ollut aina kova liikkumaan. Vielä muutama vuosi sitten hän teki päivittäin parikin pitkää kävelylenkkiä ja talvisin hiihtäminen oli mieluisa harrastus. Vierivä kivi ei sammaloidu, niinpä Saara on tänäänkin hyväkuntoinen ikäänsä nähden, vaikka lenkkeily onkin nyt iän myötä vähentynyt.

Toivomme iloiselle Saaralle jatkossakin terveyttä, iloa ja ennenkaikkea Taivaan Isän siunausta! Saaran toivomuksesta juhlassa laulettiin virsi 338: "Päivä vain ja hetki kerralansa, siitä lohdutuksen aina saan. Mitä päivä tuokin tullessansa, Isä hoitaa lasta armollaan. Kädessään hän joka päivä kantaa, tietää kaiken, mitä tarvitsen, päivän kuormat, levon hetket antaa, murheen niinkuin ilon seesteisen." Taivaan Isän hyviin käsiin saamme jättää Saaran ja jäädä itsekin!