NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Hakola juoksi SM-hopeaa maratonillaHakola juoksi SM-hopeaa maratonilla

Hakola juoksi SM-hopeaa maratonilla

18.10.2014 Kyyjärven Mediamyllärit ry/A.Hyytiäinen

Kausi paketissa. Fiilikset ovat väsyneet mutta onnelliset.

Jari Hakola juoksi Suomen Aikuisurheiluliiton (SAUL:n) SM-maratonilla hopeaa M50-sarjassa lauantaina Kankaanpäässä. Hakolan aika oli 2.47.05, mikä jää vain 37 sekuntia hänen omasta ennätyksestään. Voiton vei Jyrki Kukko ajalla 2.43.09. SM-kisoissa oli hyvin osallistujia yli 300 ja muut maratoonarit päälle. Hakolan sijoitus oli hieno seitsemäs kaikki sarjat huomioon ottaen.

- Hopeaa tuli eikä parempaan ollut tänään mahdollista, Jyrki oli parempi selvästi. Lähdin hakemaan ennätystä Kankaanpäästä, mutta ehkä pieni flunssanpoikanen vaikutti vähän juoksuun. Ei ollut niin rentoa kuin Joutsenossa. Lisäksi neljä viikkoa sitten juostu maraton ehkä vähän vaikutti suoritukseen ja en ollut täysin palautunut siitä, Hakola kertoi.
Neljä viikkoa sittenhän Hakola juoksi oman ennätyksensä 2.46.28 aikuisten sarjojen SM-maratonilla.

Hakolan juoksu kulki aika hyvin 35 kilometriin asti, jonka jälkeen viimeiset kilometrit ottivat koville.
- Lämpötila oli +1- +2 koko kisan ajan, tuulta 3 m/sek eli aika viileät olosuhteet, muttei mun juoksuun ainakaan vaikuttanut mitenkään negatiivisesti. Viileässäkin kelissä join joka juoma-asemalla 1-2 desilitraa urheilujuomaa/vettä. Tosin Kisan nopein maratoonari Jouko Mahlamäki sanoi ottaneensa kaksi "hörppyä" vain koko kisassa, että näin yksilöllistä juominen voi olla.

50-vuotiaan Hakolan kausi meni putkeen. Hän osallistui 26 kilpailuun, missä ovat mukana alkuvuoden hallikisat. Hakolan palkintokaappi lisääntyi seitsemällä SM-mitalilla ja lisäksi hän juoksi omat ennätykset lähes kaikilla matkoilla.
- Olen saanut olla terveenä koko kauden. Nyt fiilikset on väsyneet mutta onnelliset. Kausi on ollut rankka, koska olen kiertänyt paljon kisoja. Kunto on ihmeen hyvin kestänyt koko kauden, suurempia notkahtamisia ei ole tullut. Nyt tässä on vähän kevyempää harjoittelua ja katsotaan sitten ensi kautta vieläkö sitä panostetaan harjoitteluun.

Veteraanien SM-maraton 18.10. Kankaanpää.
M50: 1) Jyrki Kukko FMR 2.43.09, 2) Jari Hakola Kyyjärven Kyky 2.47.05, 3) Ahti Salo Runners Clb 2.48.57.

* Tulokset >>