NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Viisarin ohjelmatiedotuskiertue laskeutui KyyjärvelleViisarin ohjelmatiedotuskiertue laskeutui Kyyjärvelle

Viisarin ohjelmatiedotuskiertue laskeutui Kyyjärvelle

1.2.2015 Kyyjärven kunta / Eero Ylitalo

Kohta sitä saa! - siis Viisarin Leader -tukea maaseudun kehittämiseen. Arja-Leena Peiponen ja Mari Puro Viisarista pysähtyivät keskiviikkona 28.1.15 Kyyjärvelle kertomaan maaseudun kehittämisen tuista. Kivirannan saliin oli kokoontunut runsas ja utelias joukko yrittäjiä ja yhdistysten edustajia testauttamaan omia ideoitaan. Kyyjärvellä on kokemusta, sekä yhdistyksillä että yrityksillä hyödyntää Viisarin Leader -rahoitusta toimintojensa kehittämiseen tai investointeihin, ja varmaan siitä syystä keskustelu oli hyvin käytännönläheistä. Monta hyvää idea-aihiota lähti jatkojalostukseen.

Tilaisuudessa kerrottiin, että tukea voi saada kuten ennenkin erilaisiin yhteisöjen, yhdistysten ja seurojen kehittämistoimenpiteisiin ja investointeihin. Tukea voidaan myöntää mm. maaseudun palvelujen ja kylien kehittämiseen. Tuen kohteita ovat esim. kokoontumistilat; yhteiset harrastuspaikat; turvallisuuspalvelut; pienimuotoinen, hajautettu energiahuolto; paikalliskulttuuri- ja perinteet sekä luontoreitistöt.


Mikroyritysten investointeja tuetaan entiseen malliin, tukitaso on hieman muuttunut. Perustamistuki on uusi tukimuoto, jota myönnetään uuden yrityksen perustamiseen tai toimivan yrityksen uuden liiketoiminnan perustamiseen. Lisäksi yrityksille voidaan myöntää tukea uusien tuotteiden, palveluiden tai toimintamallien kokeiluun.


Viisarilla on n. 6,1 milj. euroa julkista rahoitusta toiminta-alueen kehittämiseen vuosina 2014-2020. Hankehaku avataan todennäköisesti kuluvan vuoden huhtikuussa. Tästä ilmoitamme paikallislehdissä ja kotisivuilla www.keskisuomenmaaseutu.fi/viisari

Uutena asiana entiseen verrattuna tulee sähköinen hankehaku Hyrrä-järjestelmässä. Hyrrän kautta haetaan myös myönnetyt tuet maksuun. Lisää Hyrrästä www.mavi.fi/hyrra. Hyrrään kannattaa tutustua jo nyt.


Illan esityskalvot yritystuista ja hanketuista viedään päivityksen jälkeen Viisarin kotisivuille. Sieltä löytyy myös vinkkejä hankesuunnitteluun.


Ideoita hankkeiksi ja hankkeet toteutukseen - Viisari auttaa alkuun!

Ottakaa rohkeasti yhteyttä.