NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Kynttiläillat voivat tulevaisuudessa olla historiaaKynttiläillat voivat tulevaisuudessa olla historiaa

Kynttiläillat voivat tulevaisuudessa olla historiaa

9.2.2015 Kunta/L. Järvinen


Ehdinpäs tänä aamuna lähtemään töihin ennen "Hemmingin poikia", joten ei tarvinnut kiertää naapurin pellon kautta. Työn touhussa tiellä on ollut kaksikin kaivinkonetta ja toivon mukaan kynttiläillat ovat tulevaisuudessa harvemmassa, ellei nyt sitten tunnelman vuoksi halua kynttilöitä poltella. Mutta silloin se on oma valinta, ei siksi ettei kahteen päivään ole nappulasta valot syttyneet tai mikään muukaan sähköaparaatti toiminut. Sitä onneksi on jo syntymäkodissa oppinut kakluunin lämmittämiseen.

Katselin Elenian sivuilta että Sähköverkon saneeraustyö on Koskimäki-Vehkaperä, maakaapelointi 24 km, puistomuuntamoita 8 kpl, toteutusaika 1/2015-4/2016 urakoitsijakumppani Veljekset Hemming Oy. 

Sivuilla oli myös että Suomi sähköistettiin 1950 - 1970 -luvuilla ja että Suomen sähköverkosta on ilmajohtoa noin 75 %. Elenian sähköverkosta Hämeessä, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa sekä Etelä- ja Pohjois-Pohjanmaalla on maakaapeloituna reilu neljännes. Nyt sähköverkot tulevat käyttöikänsä päähän. Elenian tavoitteena on saada 70 prosenttia sähköverkostaan maahan vuoteen 2028 mennessä.  Hieno juttu!

Iltapäivällä voi ehkä matka kotiovelle mennä taas naapurin pihan/pellon kautta,mutta eipä tuo haittaa.