NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Viikonloppu retkeillenViikonloppu retkeillen

Viikonloppu retkeillen

17.5.2015 Kyypartio / Eevaliisa Hakola

Kyypartion kevätkausi sai mukavan päätöksen, kun koko lippukunnan väki vietti kevätretkeä Ahvenlammen eräkämpällä.

Lippukunnan tarpojat ja samoajat pakkasivat rinkkansa jo perjantaina ja saapuivat upealle leiripaikalle ensimmäisinä. Tosin paikalla oli jo suuren suuria itikoita valmiina iskemään kiinni, het kun saavuimme. Viimeistään siinä tajuaa, että kesä on ihan justiinsa käsillä. Viereinen Pervarvikonneva taitaa taata sen, että hyttysiä kesäaikaan alueella riittänee kaikille kulkijoille.

Vielä ei sää kovin kesäiseltä tuntunut. Pientä sade kasteli nuotiopaikan penkit. Kielot, horsmat, nokkoset ja ampiaisenkukat (kellukat) pukkasivat pintaan ja uuteen kasvuun vanhan heinän seasta. Illan tullen muutama talviturkki jäi Ahvenlammen pintaan kun saunojat juoksivat hyiseen veteen.

Aamun herätyksen toi pihalta kuuluva traktorin ääni. Polttopuu täydennys saapui liiterille. Aamutoimien jälkeen nuoret kokkasivat osan lounaasta, joka otettiin mukaan päiväretkelle Pyydyskoskelle.  Käytiin siis syömässä ulkona, vähän niinkuin paremmissakin piireissä tehdään. Kulkiessamme, havaintoja tehtiin lähinnä hirven jätöksistä ja sen syömistä oksistoista. Käki kukkui. Peurasta vain jätöshavainto. Tänä aikana leiri sai täydynnystä nuoremmista partiolaisista, seikkailijoista ja sudareista.

Heillä oli ohjelmassa ollut Vilman suunnittelemat partiotaitokisat ja myös hänen ohjaamat Kortepartion leikit. Upeaa, että näin tiedot ja taidot siirtyvät eri lippukuntien kesken. Paikalla oli myös käynyt toimittaja - vieras, tutustumassa partion toimintaan. Ja saatiin myös valmiiksi yksi ryhmänohjaaja-kurssin tehtävä, kun Joosua kävi leirissä suorittamassa ohjauksensa. Leppoisan oleilun, nuotioruokailun ja saunomisen lomassa sujui ilta nopeasti. Kommentti jostain kuuluikin: "eihän me ehditty tehdä vielä mitään" kun nukkumaanmeno lähestyi.

Aika monta asiaa ja kokemusta rikkaampana ja tyytyväisin mielin, lähdettiin sunnuntaina kotia kohti. Kosmos´15 eli kesäleirin Huudot jäi kuitenkin vielä mietintään, eli kesäläksyksi tulenee leirihuutojen tekoa piirileirille!

Suuri kiitos kaikille mukana olleille ja erityiskiitos kuljetusapua antaneille!