NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Seurakunnan tilinpäätös plussalleSeurakunnan tilinpäätös plussalle

Seurakunnan tilinpäätös plussalle

1.5.2015 Kyyjärven seurakunta / Olavi Vallivaara

Kyyjärven seurakunnan tilinpäätös vuodelta 2015 näyttäisi plussaa 15.263 euroa. Se on hyvä uutinen kahden huonon vuoden jälkeen.

Kyyjärven seurakunnan uusi kirkkoneuvosto piti ensimmäisen kokouksen Pappilassa tiistai-iltana 28.4. Kirkkoneuvosto käsitteli ja hyväksyi talousvastaavan Kari Kemppaisen esittämän ja laatimat tilinpäätösasiakirjat ja jätti ne tilintarkastusyhteisön tarkistettavaksi. Tulos on vuosikatteeltaan positiivinen 27.046 euroa ja lopullinen tilikauden ylijäämä on 15.263,52 euroa. Tosin arvioidut verotulot eivät riittäneet, vaan hyvään tulokseen vaikutti myös metsänmyynti ja kirkkohallitukselta saatu harkinnanvarainen avustus sekä Karstulan kunnalta saatu "lunastusmaksu" Tolppilan koulun maapohjasta. Talous on kuitenkin tiukka, mutta hyvä asia on, ettei seurakunnalla ole velkaa. 

Seurakunta on päättänyt luopua tiekirkko toiminnasta ja kirkko on auki ensi kesänä aina tarvittaessa myös matkailijoille. Ilmoitustaululla on yhteystiedot. Seurakunta luopuu myös leikkikenttätoiminnasta. Kolmivuotiaiden päiväkerhotoiminnasta neuvotellaan kunnan kanssa. Kirkkoherra esitteli toimintakertomuksen. Viime vuosi oli seurakunnan itsenäisen toiminnan 70.vuosi. Jumalanpalveluskävijämäärä nousi ja lisäksi oli 30 netti-tv kirkkoa. Latauksia oli 3145+iptv lähetykset. Muutenkin seurakuntaelämä oli virkeää.

Kappelin käyntikatoksen muutostyö urakointi annettiin paikallisille urakoitsijoille Jarmo Lautaselle ja Juha Eteläkarille 22.800 euron kokonaishinnalla. Työ valmistuu 30.9.2015 mennessä.

Kirkkoherranviraston palveluaikaa muutettiin 1.6. alkaen keskiviikkoisin klo 9-13 ja maanataina sekä perjantaina entiseenn tapaan klo 9-12. Kirkkoneuvosto päätti hakea kirkkohallitukselta viime vuotiseen tapaan harkinnanvaraista avustusta. Viime vuonna kirkkohallitus myönsi sitä 15.000 euroa. Hyväksyttiin kesän jumalanpalvelus-ja kolehtisuunnitelma. Kesällä on kolme luotokirkkoa: Juhannuksena Honkalehdon kievarin riihikirkossa, 12.7. Haarasen laavulla Noposenahossa ja 26.7. Valkeislammen kodalla Saunakylässä.