NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Yhteisvastuujuhla OikarillaYhteisvastuujuhla Oikarilla

Yhteisvastuujuhla Oikarilla

21.5.2015 Kyyjärven seurakunta / Olavi Vallivaara

Kevään viimeinen yhteisvastuujuhla pidettiin Anja Aution kodissa Oikarin kylällä.

Anja oli vastaanottamassa meitä kotiinsa yhdessä lapsenlapsensa Jorin kanssa. Emäntä ohjasi vieraat suoraan kahvipöytään, ja sehän tuntui ja maistui hyvältä. Kun kukin oli löytänyt oman paikkansa Anjan valoisan kodin olohuoneesta, huomattiin, etteivät "kaikki olekaan paikalla". Ei muuta kuin puhelinlangat laulamaan ja niinhän naapuristakin saatiin edustaja paikalle. Näin käytännössä toteutettiin tämän vuoden yhteisvastuun ajatusta; pidetään lähimmäisestä huolta! Kun kuulumiset oli vaihdettu, aloitettiin suvivirrellä. Kirkkoherran johdolla laulettiin monta muutakin virttä, sillä kanttori oli virsivisaajien kanssa kilpailumatkalla Kouvolan kirkkopäivillä.

Kirkkoherra puhui helluntaista ja Pyhän Hengen lahjasta. Pyhän Hengen tehtävä on antaa meille usko ja varjella meitä uskossa Jumalan seurakunnan keskellä. Evankeliumia julistetaan kaikille kansoille aina siihen asti, että kaikki viimein loppuu. Meidän ei tarvitse kuitenkaan vaivata päätämme "lopulla" vaan sillä, että saamme olla omistamassa Pyhän Hengen tuomaa lahjaa.

Puheen jälkeen pidettiin huutokauppa, jonka "meklarina" toimi Arvo Ulvo. Huutokauppatavarat vaihtoivatkin iloisesti omistajaa. Juhlan tuotto meni niin ikään yhteisvastuukeräykselle. Kiitosvirren jälkeen tarjoilu jatkui ja keskustelua käytiin muun muassa kevään tulosta ja itsekunkin terveydestä. Kolesterolilääkkeisiin oltiin tyytyväisiä ja erityisesti "R:llä" alkavasta lääkkeestä oli hyviä kokemuksia! Verenpainelääkkeet sen sijaan tuntuivat kaikilla olevan eri merkkisiä. Tällä tavoin illan aikana saatiin myös vertaistukea ajallisen elämän vaivoihin. Onneksi voimme kuitenkin lopulta turvata siihen, että Hän, joka säät ja ilmat säätää, on luvannut pitää huolta myös ajallisista vaivoistamme!

Kiitokset vielä Anja Autiolle hienosta juhlasta!