NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Valokuituliittymien rakentaminen käynnistyyValokuituliittymien rakentaminen käynnistyy

Valokuituliittymien rakentaminen käynnistyy

5.5.2015 Kyyjärven kunta & mediamyllärit ry / Aaro Toppinen

Routa sulaa ja sen myötä valokuituverkon rakentajat palaavat Kyyjärvelle. Hyvä niin, sillä kyselyjä on tullut runsaasti. Liittymäverkon rakentaminen käynnistyy kyläkunnilla toukokuun puolivälissä ja keskustaan siirrytään alustavan tiedon mukaan heinäkuussa. Aikataulu tarkentuu lähipäivien aikana.

Peuralinnassa ja Vehkaperällä liittymiä otettiin käyttöön jo viime syksynä ja toki verkon hitsarit ovat olleet liikkeellä koko talven, mutta koneet palaavat maastoon toukokuussa. Keski-Suomen valokuituverkot Oy:n tiedotteen mukaan Kyyjärvellä rakennetaan ensin kyläkunnille tilatut liittymät valmiiksi ja sen jälkeen suunnataan keskustaan. Työt käynnistyvät samoihin aikoihin Kyyjärven lisäksi myös Pihtiputaalla, Kannonkoskella, Konnevedellä ja Toivakassa.

Liittymiä voi edelleen tilata

Kyyjärven asemakaava-alueella käyttövalmiin liittymän hinta on edelleen 1.350,40 € ja haja-asutusalueille hinta lasketaan erikseen. KSVV on luvannut laskea tarjouksen haja-asutusalueiden liittymistä tosi nopeasti. Kyyjärven mediamyllärit ry toimii edelleen Keski-Suomen valokuituverkot Oy:n liittymien edustajana ja myllyllä voit käydä tekemässä sopimuksen tai jättää tarjouspyynnön liittymästä. Nyt kannattaa toimia nopeasti ja tilata liittymä, mikäli tulevaisuuden tekniikka vähänkin kiinnostaa.

Lisätietoa löytyy Keski-Suomen valokuituverkot Oy:n kotisivulta www.ksvv.fi ja alustavasti ensi viikolle suunnitellusta info-tilaisuudesta. Siitä myöhemmin, joten pysykää kanavalla!