NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Nopola News 10 vuotta - synttärit Paletissa 13.5.2015Nopola News 10 vuotta - synttärit Paletissa 13.5.2015

Nopola News 10 vuotta - synttärit Paletissa 13.5.2015

10.5.2015 Kyyjärven mediamyllärit ry / Aaro Toppinen

Nopola Newsin 10-vuotissynttäreitä vietetään Kauppakeskus Paletin aulassa 13.5.2015 osittain työn ja tiedottamisen merkeissä kuten Newsin luonteeseen kuuluu. Tervetuloa kahville ja tutustumaan huipputekniikkaan ja uutuuksiin.

Tätä kirjoitettaessa - päivälleen 10 vuotta sitten (10.5) - elettiin jännittäviä aikoja Paletissa, kun Nopola News otti varaslähdön ja sitä esiteltiin tiedotusvälineille. Tiedotusvälineet hoitivat tehtävänsä tuolloin asiallisesti ja siitä alkoi kansalaismedian ennenkokematon taival niin netissä kuin kansalaisten keskuudessakin.

Virallisesti Nopola News avattiin perjantaina 13.5.2005. Avajaisista kertova juttu on hienosti tallessa arkistoversiossa ja noihin jännittäviin aikoihin voi palata tästä linkistä. Näköjään samoista asioista kirjoitetaan ja keskustellaan vielä tänäkin päivänä. Toukokuussa 2005 kirjoittelin juttua Noposenahon laajakaista-asiasta ja niin teen lähipäivinäkin, kun valokuituverkon liittymien kytkentä tuolla alueella käynnistyy. Eikö siis mitään ole tapahtunut tällä välillä? On toki ja paljon, mutta siitä on luvassa juttua erikseen. Nopola Newsin 10.000. juttu kirjoitettiin keväällä 2015, joten melkoisesta paikallishistoriateoksesta on jo nyt kyse.

Synttäreitä vietetään Paletin aulassa 13.5.2015 klo 10.00 - 16.00. Kylätuvan naiset ovat lupautuneet hoitamaan kahvituksen. Nopola Newsin taustayhdistys Kyyjärven mediamyllärit ry esittelee toimintaansa ja uusinta tekniikkaa yhteistyössä hyvien yhteistyökumppaneidensa kanssa. Avecom Oy:n suotuisalla avustuksella paikalle on saatu huippuhieno ja ainakin meikäläisen kukkarolle vielä täysin sopimaton LG:n UHDTV eli ns. 4K-televisio sekä JVC:n 4K-kameroita. 4K-kameralta huipputerävä kuva siirtyy TV:lle, joten parta kannattaa ajaa ja tukka kammata. Huipputerävän Live-4K-kuvan välitys valokuituverkoissa on mylläreidenkin kunnianhimoisena tavoitteena, mutta ihan vielä se ainakaan nykyisillä mylläreiden laitteilla näköjään onnistunut  - kokeiltiin kyllä.

NestorCables Oy:n valokuitutekniikkaa on laajasti esillä ja HD-kuva välittyy niitä pitkin häiriöittä. Esillä on myös Nestorin kanssa Harsunkankaalta alkunsa saanut liitinkotelo- ja -malli, jonka soisi yleistyvän ja ilmestyvän ainakin keskeisille paikoille kuntiin. Kyyjärven kotikylän puistoon kotelo hitsaillaan lähipäivinä, mutta miten mahtaa olla tilanne esimerkiksi Karstulan uudella aukiolla. Onko asia huomioitu? Taustavalaistusta asiaan saa keskiviikkona.

Paikalla on myös Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:n edustajia, jotka esittelevät Keski-Suomeen rakentuvaa valokuituverkkoa. Kyyjärvellä rakentaminen käynnistyy toukokuun puolivälissä ja liittymä on mahdollista tilata mylläreiltä tapahtuman yhteydessä. Nyt on sen aika.

Mediaputkan Jarmo Ahonen puolestaan hoitelee suoraa nettitv-lähetystä, jota on tapahtumasta luvassa koko päivän. NettiTV:ssä haastatteluja ainakin ja muuta mukavaa sekä päivän päätteeksi arvotaan suorassa lähetyksessä JK-center Oy:ltä saatu hieno ASUS-Memo 10 -tabletti sekä tulostettava Canvas-taulu ja suurkuvatuloste. Canvas-taulu ja suurkuvatuloste tulostetaan tietenkin voittajan valitsemista omista kuvista. Palkintojen arvo lähentelee 400 €:a ja arpoja myynnissä koko päivän 2 €/kpl ja vitosella saa kolme.

Hyvää äitienpäivää tässä samalla ja jatketaan juhlintaa keskiviikkona. Tervetuloa!