NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Matti Viitala saateltiin haudan lepoonMatti Viitala saateltiin haudan lepoon

Matti Viitala saateltiin haudan lepoon

5.11.2015 Kyyjärven seurakunta / Olavi Vallivaara

Matti Viitala siunattiin perjantaina 30.10.2015 Lappajärven kirkossa. Hautauksen jälkeen muistotilaisuus oli Lappajärven seurakuntatalossa.

Veli Matti eli tutummin Matti Viitala syntyi Liisa ja Tenho Viitalan perheeseen Kyyjärvelle 5.3.1955. Matti varttui ison perheen keskellä. Kansakoulun hän kävi Nurmijoen koulussa. Matin koti oli maatalo. Hän oppi maatalon työt jo lapsena. Koneet olivat poikavuosista alkaen kiinnostuksen kohteena. Hän oli nuoruusvuosina omassa kodissa,"Kosken" talossa, töissä ja auttoi vanhempiaan.

Tulevaan puolisoonsa Riittaan Matti tutustui 1980-luvun taitteessa. Heidät vihittiin avioliittoon ja perheeseen syntyi Ari poika. He asettuivat asumaan Lappajärven Tarvolaan, jossa yhteistä elämää oli 20-vuotta. Matin elämäntyö oli koneitten parissa. Traktorit olivat hänen työnsä ja harrastuksensa. Hän vapaa-ajallaan kunnosti mielellään vanhoja koneita. Tarvoolasta he muuttivat uuteen kotiin Lappajärven kirkonkylään, Nissiin. Matti oli luonteeltaan vaatimaton, ystävällinen ja helposti lähestyttävä. Hän oli Riittalle rakas puoliso, Arille läheinen isä, iäkkäille vanhemmilleen rakas poika ja sisaruksilleen pidetty veli. Hänellä oli laaja ystäväpiiri. Matti lähti yllättäen tästä elämästä 60-vuotiaana 30.9.2015.

Matti Viitalaa jäivät kaipaamaan Riitta puoliso, Ari ja Johanna, vanhemmat, sisarukset perheineen ja muut sukulaiset ja ystävät. Matin siunasi Lappajärven kirkossa Pyhäinpäivän aattona Lappajärven kirkkoherra Ari Auranen.