NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Asmo Niskala nukkui poisAsmo Niskala nukkui pois

Asmo Niskala nukkui pois

29.11.2015 Kyyjärven seurakunta / Olavi Vallivaara

Asmo Niskala siunattiin kappelissa lauantaina 28.11.2015 ja muistotilaisuutta vietettiin kotona Oikarilla.

Asmo Jalmari Niskala syntyi 20.2.1951 Kyyjärven Kumpulassa, Lähdekummun talossa, Anni ja Paavo Niskalan perheen esikoisena. Kaksi vuotta myöhemmin äiti ja isä ostivat "Yrjölän" paikan Oikarilta. Asmo varttui kahden sisaren ja viiden veljensä kanssa. Hän harrasti urheilua lapsuus- ja nuoruusvuosinaan ja seurasi sitä innokkaasti koko elämänsä ajan. Nuoruusvuosinaan hän oli usein myös metsähommissa isänsä kanssa. Asmo kävi kansakoulun Oikarilla, jonka jälkeen häntä olisi kiinnostanut ammattikouluun meno. Haave kuitenkin jäi, kun Asmo pääsi konehommiin Kantasen veljeksille. Hän työskenteli muutamia vuosia kaivuritöissä, mutta varsinaisen työuransa hän teki Betsetin palveluksessa vuodesta 1984 alkaen. Asmo oli ahkera ja taitava käsistään, ja hän oli pidetty työntekijä. Asmo ehti olla eläkkeellä vain puolitoista vuotta ennen äkillistä poismenoaan.

Asmon elämässä tapahtui käänne, kun hän tapasi tulevan puolisonsa, Jaanan. Tapaaminen johti seurusteluun ja myöhemmin avioliittoon. Pari vihittiin juhannuksena 1988. Liitosta syntyivät tyttäret Jutta ja Sanna. Perheen yhteinen koti oli aluksi Kyyjärvellä, Ahjolassa. Perhe sai myöhemmin oman kodin, joka rakennettiin Asmon lapsuuskodin, Yrjölän, viereen. Oma koti, "Hiekkarinne", oli Asmolle rakas paikka ja hän viihtyi kotonaan. Asmon elämässä rakkaita ja tärkeitä ihmisiä olivat oman perheen jäsenet sekä sisarukset, joiden luona hän vieraili mielellään. Myös metsästyskaverit olivat hänelle läheisiä ystäviä. Asmo harrasti metsästystä ja kalastusta poikavuosistaan lähtien, ja harrastus jatkui innokkaana aina hänen viime päiviinsä asti. Elämänsä viimeisenä aamuna Asmo keitti ensin kahvit työhön lähtevälle vaimolleen, ja oli sitten lähdössä metsästämään Jouni-veljensä kanssa. Jounin puhelin ei kuitenkaan enää tavoittanut Asmoa, joka nukkui pois aamun sarastaessa 9.11.2015. Asmoa jäivät suuresti kaipaamaan Jaana-vaimo, tyttäret Jutta ja Sanna perheineen sekä "papalle" tärkeät lastenlapset, sisarukset perheineen ja muut sukulaiset ja ystävät.

Asmon siunauksen toimitti kappelissa vihkipappinakin toiminut Olavi Vallivaara. Kanttorina toimi Minna Erkkilä ja suntiona Alpo Noponen. Siunauksen jälkeen Asmon muistotilaisuus oli kotona Oikarilla. Kirkkoherra piti muistopuheen, adressit lukivat Salla-sisko ja Asmon kummityttö, yhdessä veisattiin virsiä kanttorin johdolla.