NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Kierrätysideoita kierrättämäänKierrätysideoita kierrättämään

Kierrätysideoita kierrättämään

16.2.2016 Kirjasto / Maarit Ohranen

Kirjastolla kootaan näyttelyä erilaisista kierrätysideoista. Tuopa oma ideasi kiertoon! Voit tuoda kierrätysmateriaalista valmistettuja käsitöitä, askarteluja, käyttötavaroita tai vaikkapa uuden käyttötarkoituksen saaneita esineitä. Jos tuote on kovin suuri - voit tuoda valokuvan. Tai jos kierrätysideasi on käytännön vinkki - voit kirjoittaa sen paperille. Kierrätysideat pidetään näytteillä maaliskuun loppuun saakka.

Kierrätys-näyttely liittyy jo perinteeksi muodostuneeseen Luonto lainassa teemaviikkoon, jota vietetään ympäri maan viikolla 7 eli 15.-21.2.2016. Teemaviikkoa on järjestetty vuodesta 1999 lähtien. Viikon järjestävät yhteistyössä Suomen luonnonsuojeluliitto ja Suomen kirjastoseura. Vuosittain se näkyy noin 150-200 kir­jastossa ympäri Suomea.

"Upea luontomme on meillä vain lainassa

Luontomme on monella tapaa ainutlaatuinen: tuhannet järvet ja pienvedet, monimuotoiset suot ja metsät sekä Itämeri rannikkoineen. Upea luontomme ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys: se on meillä vain lainassa, ja vaatii huolenpitoa säilyäkseen tuleville sukupolville.

Luonto lainassa -viikon teemana onkin kohtuutalous, jonka mukaan kaiken toiminnan perustana on maapallon kantokyky. Tavoitteena on talousjärjestelmä, joka tuottaa oikeudenmukaista hyvinvointia ympäristön asettamissa rajoissa. Kohtuullisemman maailman saavuttaminen vaatii myös arvojen ja asenteiden muutosta. Kulutuksen, materialismin ja kasvun korostamisen tilalle tarvitaan hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä vaaliva kohtuuden kulttuuri."

lähiluonto kirjastoissa_Milla Aalto.jpghttp://www.sll.fi/mita-sina-voit-tehda/tule-mukaan-toimintaan/luonto-lainassa