NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Pitkiä pellavia - EL:n laskiaistapaaminen ti 9.2. klo 10Pitkiä pellavia - EL:n laskiaistapaaminen ti 9.2. klo 10

Pitkiä pellavia - EL:n laskiaistapaaminen ti 9.2. klo 10

8.2.2016 Eläkeliitto / Tuula Härkönen

Helmikuun tapaaminen sattuu sopivasti laskiaistiistaille. Vieraiksi saamme Tomi Kuosmasen ja turvapaikanhakijaperheitä. TERVETULOA!

Laskiaisesta aletaan odottaa kevättä. Perinteisesti  päivään kuuluu pulkkamäki, hernekeitto ja laskiaispullat. Arvaapas, mitä saa EL:n Kyyjärven yhdistyksen yhdessäolohetkessä!
Laskiainen aloittaa paastokauden. Katolisissa maissa pidetään "carne valet" (jäähyväiset lihalle) = 40 päivän paasto. Kuulemma monet tai ainakin jotkut meidänkin kulttuurissa paastoavat tai luopuvat jostain sellaisesta, joka on saanut elämässä turhan suuren roolin. Hm, miten olisi 40 päivän karkkilakko tai ettei käytä yhtään rumaa sanaa tai tai.. Laskiaistiistaina piti rasvan valua suupielistä ja sormien kiiltää eli se paasto alkaa vasta seuraavana päivänä, jota tuhkakeskiviikoksi kutsutaan. Päivänvalolla piti saunaan mennä ja olla siellä ääneti, etteivät itikat kesällä kiusaa.....

Turvapaikanhakijat ovat näkyneet meidän kuntamme talvisessa menossa ja nyt meillä on mahdollisuus tutustua ja saada tietoa lisää Kivirannan tilaisuudessa ti 9.2. klo 10 alkaen. Tomi Kuosmanen, päävetäjä, tulee kertomaan ja vastaamaan kysymyksiin.

Turvapaikanhakijat eivät suinkaan ole uusi asia. V.1905 yhtenä yönä Suomen Viipuriin tuli 8000 juutalaista hakemaan turvaa!!! Samoin I maailmansodan alussa 10 000. Ei tule ajatelleeksi ketkä kaikki ovat maahanmuutajia alunperin: Pacius (Maamme-laulun säveltäjä), Mannerheim, Fazer, Finlayson, Serlachius, J Walden, Teuvo Tulio, Pekka Tiilikainen jne.jne.

Aloitamme kahvilla ja juttelulla, on laulua ja arvontaa.

Tulossa teatteriretki maaliskuussa, pääsiäiskokko 26.3., Tuurin reissu 5.4., mahdollisesti risteily....

TERVETULOA

PS Kuva on kuukauden takaa: Viitalan Liisa kertoo 30-vuotiaan yhdistyksemme tarinaa!