NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Pölkin kinkerit oli RantalassaPölkin kinkerit oli Rantalassa

Pölkin kinkerit oli Rantalassa

11.2.2016 Kyyjärven seurakunta / Olavi Vallivaara

Laskiaisiltana 9.2. kokoonnuttiin Pölkin kinkereille Rantalan isoon pirttiin.

Väkeä oli tullut mukavasti, vaikka oli "rospuuttokeli". Lakiaissäältä ei oikein tuntunut, kun vettä satoi ja tiet olivat "iljanteella". Onneksi kukaan ei  ajanut ojaan eikä kaatunut. Melkein piti hengittämättä kavellä, kun tuntui siltä, että kohta tässä "lennetään".

Kinkeriväki oli sitä mieltä, että "joka pojan" nyt ensimmäinen käsky pitää osata. Pölkissä ainakin osataan, kun rippikoulukin kerran on käyty: "Minä olen Herra sinun Jumalasi, älä pidä muita jumalia."  Keskustelussa tuli ilmi, että meille ihmisille pakkaa helposti tulemaan muita jumalia. Raha voi olla tai valta, kulta, kunnia. Joku voi pitää autoa tai jotakin muuta esinettä niin tärkeänä, ettei sitä ohita mikään. Ihminen itse asettuu Jumalan kilpailijaksi: "Minä tiedän, miten pelastutaan!"

Kinkeriohjelma mentiin kirkkoherran johdolla läpi. Kanttori laulatti kinkerivirsiä, jotka tuntuivat oudonpuolisilta. Saimme Hannaleena Pölkiltä Sakari-isän välityksellä terveiset Myanmarista. Hän työskentelee Suomen Pakolaisavun lähettämänä siellä. Viime kesään saakka Hannaleena työskenteli Suomen Lähetysseuran palveluksessa Nepalissa. Hän oli seurakuntamme nimikkolähettinä.

Pölkin vanhainkotivierailu on maaliskuussa 15.3., helatorstaina 5.5.klo 11 on Pölkin kylän kirkkopyhä perinteiseen tapaan. Kyyjärvi-viikolla torstai-iltana 7.7.klo 19 pidetään kesäillan hartaus Pölkin kesähaudalla. Ensi vuoden kinkerit on Tekolassa, Jaana ja Jarmo Honkasella.

Rantalan hienoa pirttiä ihailtiin. Reijo Rantala kertoi, että 120 vuotta vanha takka entisöitiin muutama vuosi sitten. Mahtavat hirret katossa kertovat, että huonoista värkeistä ei taloa ole rakennettu. Tällaisia puita ei taida nyky metsissä kasvaa?  Reijo kertoi myös suvun historiaa vanhojen asiakirjojen ja valokuvien kanssa. Sirkka Rantala tarjoili kahvia, täytekakkua, laskiaispullia ym:ta herkkuja mennessä ja tullessa.

Kiitokset Sirkalle ja Reijolle mukavasta kinkeri-illasta Rantalassa.

Seuraavat kinkerit on Kaija ja Tapio Kaltiaisella torstaina 25.2.klo 19. Tervetuloa!