NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Jääspeedwayn PM-kisa TeuvallaJääspeedwayn PM-kisa Teuvalla

Jääspeedwayn PM-kisa Teuvalla

4.2.2016 Kyyjärven mediamyllärit ry / Aaro Toppinen / Kuva: Timo Eronen

Myllärit pakkaa kuvauskaluston Veikon Jumperiin ja matkaa lauantaina 6.2 Teuvalle kuvaamaan Jääspeedwayn Pohjoismaiden mestaruuskisan.

Ai, että, jos kisa käytäisiin Kyyjärven jäällä vaikka venesatamassa, niin saataisiin lähetys huippulaadulla suoraan nettiin. Täytyypä esitellä paikkaa ja ideaa Moottoriliitolle. Teuvan yhteyksistä ei tällä aikataululla saatu tietoa, joten nyt tehdään ensin tallenne ja ajetaan se sitten nettiin katsottavaksi.

Mutta katsottavaa varmaan riittää, sillä huippujännittävästä vauhdikkaasta kansainvälisestä kisasta on kyse. Mittaa ottavat toisistaan nimittäin Suomen, Ruotsin ja Norjan parhaat kuljettajat ja mukana on myös pääkuvassa tyylinäytettä antava vaasalainen Mats Järf - moninkertainen Suomen mestari hänkin. Kuvan on napannut Timo Eronen.

Kisan järjestäjänä toimii Kauhajoen Moottorikerho ry. Kuvauskeikka on osittain jatkoa viimesyksyiselle vierailulle Kauhajoen Sotkan urheilu- ja ulkoilualueella, jolloin tutustuttiin alueeseen ja pohdittiin mm. lähetystoiminnan käynnistämistä eri tapahtumista. Keskusteluissa oli tuolloin ja nytkin vahvasti mukana Suomen Moottoriliitton hallituksen jäsen Timo Kujanpää Kauhajoelta. Lauantaina ei varmaan paljon ehditä uutta kehitellä, sillä Timo toimii kilpailun johtajana.

Pohjanmaalla ei paljon tuumailla vaan laitetaan tuulemaan ja tajutaan näkyvyyden merkitys. Kansainväliseen kisaan löytyi nopealla aikataululla yllättävän helposti sponsoreita. Mukana ovat etenkin alueemme valokuituverkkojen ja tulevaisuuden rakentamiseen osallistuneet yritykset: Nestor Cables Oy Oulusta, Tiiko Oy Isokyröstä, Rakennus ja hitsaus Ilvola Seinäjoelta, Heavy-Trans Oy ja Kamu Oy/Blingfactory Karstulasta sekä Kyyjärvellä ja Karstulassa toimiva POP-Pankki. Tosin vieläkin sopii yksi tai kaksi mukaan, jos pikaisesti ottaa yhteyttä.

Vaikka kyseessä on tallenteen teko, niin lähes täysi miehitys on liikkeellä. Ketteräjalkaisin Habib kiivennee Jumperin katolle tai muulle korkealle paikalle hoitelemaan pääkameraa, Ahosen Jarmo ohjaa ja Veikko hoitaa äänet ja kuvaa. Mansikka-ahon Lasse kyselee monella kielellä ja tuttuun tyyliin kuljettajilta kuulumisia ja haastattelee muita taustahenkilöitä. Kenttäkuulutus puolestaan kertoo lajista normaalia laajemmin, jotta itse kukin pääsee lajista jyvälle. Katsotaan saadaanko muita mukaan, sillä 4-5 henkilä on kuitenkin se minimi.

Jä tässä kisaan osallistuvat kuljettajat:

Jimmy Olsen, Sverige 
Henri Pekkala, Finland 
Jo Saetre, Norge 
Janne Vilponen, Finland 
Mikko Jetsonen, Finland 
Martin Haarahiltunen, Sverige 
Mats Järf, Finland 
Markku Weckman, Finland 
Hans-Olav Olsen, Sverige 
Tomi Norola, Finland 
Joakim Söderström, Sverige 
Mikael Flodin, Sverige 
Matias Rantala, Finland 
Douglas Blomqvist, Sverige 
Jarmo Malinen, Finland 
Teppo Toivola, Finland 
Rami Systä, Finland 
Mika Helin, Finland

Pysykää kanavalla!

 

Aihealueen yhteistyöyritykset

Betset
Juha Eteläkari
OH-asennus Osmo Huhtala
PJM Monituotanto Oy
Millespakka OY
Mediatili
Kodin Kattoturva Oy
Sale Kyyjärvi
Soinin saneeraus
Töpseli ja roikka
Tulostekniikka
Sigma Trukit Oy
Rakennuspalvelu Lautanen
Yrityspalvelu Paju
Kyyjärven Lämpö Oy
Sähköveijarit