NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Matti Turpeinen saateltiin Kyyjärven kirkkomaahanMatti Turpeinen saateltiin Kyyjärven kirkkomaahan

Matti Turpeinen saateltiin Kyyjärven kirkkomaahan

28.5.2016 Kyyjärven seurakunta / Olavi Vallivaara

Matti Turpeinen siunattiin lauantaina 28.5.2016 Kyyjärven kappelissa. Hautauksen jälkeen muistotilaisuus oli Kyyjärven kirkossa ja seurakuntasalissa.

Matti Antero Turpeinen syntyi Esteri ja Reino Turpeisen perheeseen 27.7.1963 Kyyjärven Vehkaperällä. Hän varttui kotona ja hänellä oli vanhempi sisar Marjatta. Äiti toimi kotikylän koulun keittäjä-vahtimestarina koulun lopettamiseen saakka. Isä oli autoilija-yrittäjä. Matti kävi koulua Vehkaperällä. Perhe suunnitteli muuttoa Alajärvelle, josta varattiin  tontti Marjatta tyttären perheen kodin vierestä. Alajärvelle ei ehditty vielä muuttaa, kun Reino-isä kuoli äkillisesti Matin ollessa 13-vuotias.

Marjatta-sisaren puoliso, Kalevi, rakensi varatulle tontille uuden kodin Esterille ja Matille. He muuttivat Alajärvelle syksyllä 1977. Matti kävi yläasteen ja kauppakoulun Alajärvellä. Ennen armeijaa hän työskenteli huoltoasemalla. Armeijan jälkeen Matti muutti Vaasaan ja suoritti ATK-koulutuksen. Vuosina 1987-90 hän toimi Prodacomin myyntiedustajana. Vuonna 1990 hän perusti oman Madacon-nimisen ATK-yrityksen. Vuosina 1991-98 hän työskenteli Äänekoskella POKSAT:illa Atk-kouluttajana ja monialaisissa tehtävissä. Vuonna 1998 Matti muutti Ähtäriin, kun hänet valittiin Ähtärin kaupungin ATK-päälliköksi. Matilla on avioliitosta Arjan kanssa kaksi lasta: Nico ja Viivi.

Matti oli luonteeltaan iloinen, positiivinen ja avulias. Lapset olivat hänelle kaikki kaikessa niinkuin elämänkumppani Päivi. He muistavat isän ja ystävän nöyränä, hyvänä ihmisenä, joka aina oli valmis auttamaan ja tukemaan. Hän oli omistautunut myös työlleen. Matin tapa oli vastata: "Hän ei käy työssä kellon takia." Matilla oli viime syksynä vaikea sairaus, jonka tähden hän joutui olemaan sairaslomalla. Silloinkin hän halusi hoitaa töitä niin, ettei sairaus ole haitaksi muille työtovereille. Hänen tapansa oli auttaa ja palvella - näistä avuista saivat nauttia ei vain omat työkaverit, vaan myös muutkin.

Matin elämä päättyi traagisesti ja äkillisesti 4.5.2016. Juuri hankkimallaan uudella moottoripyörällä hän törmäsi tielle hypänneeseen hirveen. Perässä ajaneet Nico ja hänen Kati puolisonsa saattoivat yhdessä ensiapuhenkilökunnan kanssa todeta isän menehtyneen. Matti Turpeista jäivät kaipaamaan lapset: Viivi, Nico ja Kati, elämänkumppani Päivi, Marjatta sisko perheineen, muut sukulaiset ja ystävät.

Matin siunasi Kyyjärven khra Olavi Vallivaara, joka siunasi myös Matin äidin syksyllä 2012. Kanttorina oli Minna Erkkilä ja suntiona Alpo Noponen. Matti saateltiin äitin ja isän viereen Kyyjärven kirkkomaahan. Muistotilaisuudessa Kyyjärven kirkossa puhuivat khra Olavi Vallivaara, Matin ystävä Jorma Nieminen, Ähtärin kaupungin muistosanoissa Mattia luonnehdittiin auttavaiseksi, huumorintajuiseksi ja hyväksi työtoveriksi. Adressit lukivat: Sirpa Mannismäki ja Timo Happonen. Yhdessä veisattiin kanttorin johdolla tuttuja virsiä.

    Aihealueen yhteistyöyritykset

    Kyyjärven Hautauspalvelu