NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Kulttuurien kohtaamisen iltapäiväKulttuurien kohtaamisen iltapäivä

Kulttuurien kohtaamisen iltapäivä

6.5.2016 Kyyjärven seurakunta / Olavi Vallivaara

Helatorstaina messun jälkeen oli kulttuurien kohtaamisen iltapäivä kirkossa ja se jatkui vielä illalla Kumpulan koululla Yhteisvastuu- ja lähetysillan merkeissä.

Vieraaksi oli saapunut 33-vuotta Afganistanissa työskennellyt FT, kemisti Kaija Pasanen. Hän kertoi meille kirkossa, minkälaisista oloista nämä ihmiset tulevat meidän keskellemme. Vuosikymmeniä eri sotajoukot vuoron perään ovat miehittäneet maata. Keskushallinto on heikko ja sotaa käydään nytkin eripuolilla Afganistania. Taleban yrittää päästä uudelleen valtaan ja Isiskin on ilmaantunut Afganistaniin. Todella vaikeista oloista nämä ihmiset tulevat keskellemme ja he ovat nähneet sekä kokeneet ikäviä asioita.

Kaija Pasanen tempasi meidät mukaan kertomuksiinsa omalla persoonallisella tavalla. Afganistanilaiset turvapaikanhakijat olivat innoissaan, kun kuulivat Kaijan puhuvan heidän omalla kielellään. Monet kysymykset kuultiin puolin ja toisin. kun Kaija tulkkasi niitä ja kertoi vaiherikkaasta työstään Afganistanissa.

Tilaisuuden aloitti diakonissa Riitta Kytölä tervetulosanoilla ja alkurukouksella. Naisten lauluryhmä a'Kanat lauloi kaksi laulua. Meitä oli saapunut molemmista kulttuureista ihmisiä mukavasti paikalle ja tunnelmakin oli mukava sekä leppoinen. Illalla Kumpulan koululla oli vielä jatkoa samoissa merkeissä ja Kaija Pasanen sai jaksamiseen saakka puhua innostuneiden afganistanilaisten kanssa heidän omaa kieltään.

Aihealueen yhteistyöyritykset

Karstulan Lukio
Paletti kauppiasyhdistys
Karstulan Evankelinen Opisto
Ruokala Margit