NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Kyyjärven mediamyllärit ry:n nimi vaihtuu? - Katse tulevaisuuteenKyyjärven mediamyllärit ry:n nimi vaihtuu? - Katse tulevaisuuteen

Kyyjärven mediamyllärit ry:n nimi vaihtuu? - Katse tulevaisuuteen

21.5.2016 Kyyjärven mediamyllärit ry / Aaro Toppinen

Yhdistyksen hallitus piti kokouksen keskiviikkona 18.5.2016 ja teki ehkä historiansa merkittävimpiä päätöksiä. Nähtäväksi jää miten käy.

Kyyjärven mediamyllärit ry:n säännöt on rekistetöity 22.4.2006, joten taivalta tuli huhtikuussa täyteen tasan 10 vuotta. Toki toiminta käynnistyi jo syksyllä 2005, mutta moni muistaa kuinka uudesta asiasta oli tuolloin kyse. Jopa Patentti- ja rekisterihallituksen käsittelyssä, sillä sääntöjen rekisteröinti kesti kahdeksan kuukautta.

Nopola News puolestaan täytti 11 vuotta perjantaina 13.5.2016. Perjantai oli myös 13.5.2005, jollon lehdistö- ja mediatapahtuman yhteydessä potkaistiin Nopola liikkeelle. Ainutlaatuisesta toiminnasta on ollut kyse sillä 11 vuoden aikana on saavutettu erilaisia palkintoja ja meriittejä kymmenkunta. Meriiteillä ei tietenkään pitkälle potkita, mutta ne tuovat nettinäkyvyyttä kaikille mukana oleville tahoille - tiedontuottajille, yhdistyksille ja järjestöille, kunnalle sekä tietenkin yhteistyössä mukana oleville yrityksille.

Kumpaakaan syntymäpäivää ei juhlittu virallisina merkkipäivinä vaan suunnitteilla on mm. uusi tapahtuma Kyyjärvi-viikolle ja jotakin tosi mielenkiintoista elokuulle. Kannattaa maksaa jäsenmaksu tai liittyä jäseneksi tai yrityskumppaniksi ja päivittää yhteystiedot, sillä tällä kertaa voi lukea "Vain jäsenille ja yhteistyötahoille".

Nimen ja sääntöjen muutos vireille

Hallitus päätti esittää keskiviikkona kokoontuvalle kevätkokoukselle Kyyjärven mediamyllärit ry:n nimen muuttamista Lansi-Suomen Mediamyllärit ry:ksi. Nmenmuutoksen lisäksi säännöistä esitetään poistettavaksi määräys, jonka mukaan yhdistyksen varsinaisena jäsenenä voi olla ainoastaan Kyyjärvellä kirjoilla oleva henkilö. Yhdistyksen kotipaikka säilyy edelleen Kyyjärvellä.

Nimenmuutoksella ja rajoituksen poistamisella haetaan leveämpiä hartioita toiminnan taustalle. Etenkin rahoitusta haettaessa niin kotimaisilta toimijoilta (ministeriöt, RAY ym) kuin EU-tasollakin, on törmätty siihen väitteeseen että toiminta ja lähtökohta ovat liian paikallisia. Eikä ole auttanut vaikka vastaväitteenä on esitetty, että miten globaalissa nettijakelussa oleva verkkojulkaisu voi olla paikallista toimintaa. Mylläreiden isommat hankesuunnitelmat ovat viime aikoina olleet hieman vastatuulessa omalla alueella, Viisaria lukuunottamatta. Niinpä toiminnan kehittämisen rahoitusta on selvitetty myös suoraan EU-tasolta. Jos ei nyt vihreää niin jonkilaista himmeää keltaista valoa on havaittavissa isommissa rahoitusympyröissä. Ehkäpä esimerkiksi EU:n pohjoisen periferian rahoituskanavissa aavistuksen paremmin kaikuu Western Finland Media... kuin paikallinen Kyyjärven mediamyllärit ry. Who knows?

Kaikki nykyiset jäsenet (ja etenkin tänä vuonna jäsenmaksunsa maksaneet:) ovat tervetulleita kevätkokoukseen keskiviikkona kuulemaan lisää tulevaisuuden suunnitelmista. Tietenkin kahvia ja pullaa on tarjolla.

Koirien MatchShow urheilukentällä ja nettiTV:ssä 7.7.2016

Vaikka yhdistyksen hallituksella ei ole mitään kokemusta koirien MatchShown järjestämisestä, niin sellainen päätettiin kuitenkin järjestää Kyyjärvi-viikon aikana torstaina 7.7.2016. Eikä mikään tahansa tavallinen MatchShow, sillä mukana on nettiTV jonka kautta uusi mukava perhetapahtuma välitetään maailman ääriin. Suunnittelupalaveri on tulossa, mutta asiasta kiinnostuneet voivat olla yhteydessä myllylle jo ennakkoon.

Ja kuten mylläreiden toimintalogiikkaan kuuluu - yrityksille varataan näkyvyyttä ja mahdollisuus olla mukana erittäin edullisesti. Yrityksiin ollaan yhteydessä lähipäivien aikana, mutta "hihnasta" voi nykäistä Veikkoa, minua tai hallituksen jäseniä. Luvassa on sellainen tarjous, josta ei voi kieltäytyä. NettiTV:n mukanaan tuomaa lisänostetta kuvaa mielestäni hyvin se, että ensimmäisten joukossa on mukana myös kivijärveläinen - koirille allerginen - yrityksen omistaja:) Myös jutun pääkuvan koiran omistaja on jo yrityssponsorina mukana ja koira kuvattiin pihapiirissä ilman sen suurempia kampauksia tai föönauksia suoraan lennosta.

Mukana olevista yrityksistä tehdään ilman muuta juttua Nopolaan pikapuolin samoin kuin tietenkin itse MatchShow:sta.

Nyt kannattaa pysyä kanavalla!