NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Eila Koskinen saateltiin haudan lepoonEila Koskinen saateltiin haudan lepoon

Eila Koskinen saateltiin haudan lepoon

20.8.2016 Kyyjärven seurakunta / Olavi Vallivaara

Eila Anneli Koskinen siunattiin Kyyjärven kappelissa lauantaina 20.8.2016. Hautauksen jälkeen muistotilaisuus oli Kirkon seurakuntasalissa.

Eila Anneli Koskinen syntyi 31.3.1937 Kyyjärven Peltolan talossa Jenny ja Otto Koskisen tyttärenä. Hänellä oli kolme vanhempaa veljeä; Lauri, Mauri, joka kuoli jo lapsena ja Aimo. Kaksi nuorempaa sisarta Martta ja Raili. Raili kuoli kuusi vuotta sitten Jyväskylässä. Pikkuveli Kalevi, jonka vaimo on myös nimeltään Eila.

Eila varttui ja kävi kansakoulun Kyyjärvellä. Perhe asui lasten ollessa pieniä monessa paikassa: Peltolassa, Mäkelässä ja "Seppä Kallen" talossa, Oma koti, "Kangas" valmistui vuonna 1953. Eila työskenteli vuosia Kyyjärven sahalla siivojana. Kauppa-alalla hän oli myyjänä pisiten Kokkisen kaupassa Kyyjärvellä. Eilalla oli Tarmo-niminen poika, joka muutti aikuistuttuuaan työn perässä pääkaupunkiseudulle. Eilan pitkäaikainen elämänkumppani Voitto kuoli muutamia vuosi sitten.  Eila oli luonteeltaan ahkera ja vaatimaton. Hän hoiti kotiaan loppuun saakka. Viimeiseksi Eila asui kodissaan Lauri-veljensä kanssa. Eilan harrastuksena oli käsityöt, joita hän teki vapaahetkinään. Eilassa todettiin vakava siaraus ja hän kuoli äkillisesti Jyväskylän Keskussairaalassa 28.7.2016. Eilaa jäivät kaipaamaan Tarmo-poika, pojanpoika Rene, sisarukset perheineen, muut sukulaiset ja ystävät.

Eilan siunasi Kyyjärven khra Olavi Vallivaara, kanttori Minna Erkkilä, joka säesti Sakari Tiitistä. Hän lauloi Eilan muistolle laulun "Kristallivirta". Suntion toimi Alpo Noponen. Muistotilaisuudessa puhui khra Olavi Vallivaara, Tarmon ystävä, Sakari Tiitinen, lauloi "Hiljainen tienoo ja yhdessä kanttori Minna Erkkilän kanssa laulun "Ota hänet vastaan". Adressit luki Lauri Lahtinen yhdessä Pirjo Pölkin kanssa.