NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
No nyt niitä on jo Ratinan stadionillakin...No nyt niitä on jo Ratinan stadionillakin...

No nyt niitä on jo Ratinan stadionillakin...

2.8.2016 Kyyjärven mediamyllärit ry / Aaro Toppinen

..nimittäin Kyyjärven Harsunkankaalle kehiteltyjä valokuidun pikaliitinrasiota. Hieno homma. Sen verran ollaan kuitenkin Nopolassa Tamperetta edellä, että meillä Live-kuva siirtyy jo suoraan maastosta (tai kyliltä) suoraan ohjaamoon ja sitä kautta maailmalle mutta Tampereella vasta suorituspaikkojen tulostiedot toimitsijoille. Tulikasteensa uudet laitteet saavat Tampereella syyskuun alussa Suomi-Ruotsi maaottelussa.

Kyyjärvellä pikaliittimillä varustettuja rasioita on Harsunkankaan frisbeegolfradan ja latureittien varrella sekä Kotikylän puistossa ja jatkossa ympäri kyliä.


Teknologiapäällikkö Seppo Marttila NestorCables Oy:stä kertoo Tampereen ratkaisuista seuraavaa:

Nestor Cables vahvasti mukana Tampereella uusitun Ratinan stadionin tiedonsiirtoratkaisuissa

Kun Helsingin Olympiastadion on remontissa niin suuret urheilutapahtumat kuten seuraava Ruotsi-Suomi -maaottelu järjestetään Tampereella Ratinan uusitulla stadionilla. Stadionin nurmen, suorituspaikkojen ja juoksuratojen lisäksi on kokonaan uusittu mm. stadionin tiedonsiirtoyhteydet toimitsijoille, maalikameralle sekä tulostaululle. Kaikki nämä yhteydet on toteutettu valokaapeleilla jolloin saavutetaan häiriöttömät yhteydet ja suuri siirtokapasiteetti. Nestor Cables on ollut vahvasti mukana näiden valokaapeliyhteyksien suunnittelussa ja toteutuksessa.

Koska suurissa yleisurheilutapahtumissa on useita yhtäaikaisia tapahtumia eri suorituspaikoilla, niin yhteydet suorituspaikkojen toimitsijapisteisiin toteutetaan Nestor Cablesin siirrettävillä valokaapeliyksiköillä, joissa käytetään samaa kovaan käyttöön kehitettyä kenttävalokaapelia kuin Puolustusvoimat omissa kenttävalokaapelijärjestelmissään. Koska eri suorituspaikat ovat eri puolilla stadionia niin stadionin molemmissa päädyissä on saranoiduilla kansilla varustetut erikoiskaivot, joissa on niin sähkö- kuin valokaapeliliitännät. Valokaapeliliitännät on toteutettu vesitiiviillä IP-LC -liittimillä jolloin yhteydet toimivat säässä kuin säässä. Erikoiskaivoihin vedetyt valokaapelit olivat valmiiksi liittimiin päätettyjä jolloin kuitujen hitsauksia ei tarvinnut tehdä kentällä kuin kahdessa pisteessä. Valokaapeliverkko valmistui alkukesästä ja heinäkuussa suoritettiin järjestelmien testaukset kytkentäkaapista eri kaivoille ja toimitsijapisteisiin. Ruotsi- Suomi -maaottelussa 3. - 4.9. järjestelmien toimivuus tulee sitten tositestiin.