NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Uusi tiedontuottaja- Anne Mäntynen esittäytyyUusi tiedontuottaja- Anne Mäntynen esittäytyy

Uusi tiedontuottaja- Anne Mäntynen esittäytyy

18.9.2013 Anne Mari Mäntynen

 

Meitä on nyt täällä Nopola Newsissä tiedontuottajina kaksi Anne Mäntystä ja olemme vielä molemmat Saarikassa töissä. Siinäpä teille lukijoille onkin jatkossa miettimistä, kumpi on minkäkin jutun kirjoittanut. Taidan kuitenkin helpottaa teidän arvailujanne jatkossa sen verran, että laitan toisen nimeni etunimen perään.

Itse olen tullut Saarikan palvelukseen kohta 30 vuotta sitten. Eipä uskoisi, sillä aika on vierähtänyt todella nopeasti. Tällä hetkellä toimin sairaanhoitajana Karstulan kotihoidossa joka toinen viikko ja joka toinen viikko teen muistihoitajan töitä Karstulassa ja Kyyjärvellä. Lisäksi olen sivutoiminen maatalon emäntä vai oliko se toisinpäin? Jatkossa aion kirjoittaa tänne artikkeleita muistiin liittyvistä asioista sekä ehkä Saarikan muistakin asioista.

Tikkaurheilun parissa olen aiemmin näkynyt täällä Nopola Newsin sivuilla. Nyt se harrastus on hieman vähentynyt, vaikkakin käyn edelleen harvakseltaan kisoissa. Lentopalloa seuraan innokkaasti ja hieman myös pelailen itsekin. Toivon Kyky-Betsetin 1-sarjan miehille onnea tulevaan kauteen. Toivottavasti ovat taas kauden päättyessä nousukarsinnoissa. Tikkaurheilusta tulen myös kirjoittamaan juttuja.

Tähän "toimittajan" pestiin lähdin, kun olen ensimmäistä kautta Mediamylläreiden hallituksessa. Siellä kirkastui ajatus, että Nopola News ei olisi sitä mitä se nyt on, jos tiedontuottajat eivät olisi niin innokkaasti tekemässä tänne juttuja.

Ensimmäinen tehtävä tässä uudessa pestissä, oli hankkia uusi kamera, kun entisessä oli niin vähän noita megapikseleitä. Huomasin tosin aika pian, että kuvan laatu voi johtua näköjään muustakin kuin kamerasta. On ollut todella mukava katsella noita kameraseuran "ammattikuvaajien" hienoja otoksia, joita olemme saaneet täällä sivustoilla ihailla. Toivotaan, että kameraseuralta tulee tänne pian lisää kuvia katseltavaksi.

Lisäsin muutaman luontokuvan galleriaan. Kotikunnastamme Kyyjärvestäkin löytyy todella kauniita maisemia, kunhan vaan jaksaa lähteä patikoimaan tai katselee ympäristöä avoimin silmin. Eikä näitä maisemia katsomaan edes tarvitse mennä kovin kauaksi.

Meillä on ollut kesälaitumella tyttäreni omistamia, ihania pikkuhevosia. Onni on 3-vuotias eurooppalainen minihevonen ja Eki on 5-vuotias minishettis. Niistä on ohessa pari kuvaa. Keväällä Ulvon Helenalta ja Arvolta tuli meille hevosten seuraksi kaksi lammasta, Emma ja Sulo. Sulo on keväinen pässivuona, joka ei nykyisin pysy yhtään aitauksessaan. Sitä ei sähköpaimenet pidättele. Se sujahtaa langan alitse, kun virta ei tunnu paksun villan läpi. Emma-äitinkin se opetti karkaamaan aitauksesta. Emma  hyppää helponnäköisesti lankojen yli niin komealla pompulla, että jopa 1-sarjan lentopallomiehet olisivat sille kateellisia. Se huono puoli näissä karkulaisissa on, että ovat käyneet syömässä pihasta pallokrysanteemin kukat, samettiruusut ja kuunliljat, puhumattakaan puista pudonneista omenoista. Ruoho näyttää olevan vihreämpää aidan toisella puolella.

Luoja on antanut tänä kesänä todella hyvän marja- ja omenasadon. Harjoittelin valokuvaamista kotipihaani istuttamasta omenapuusta, jossa on niin kauniin punaisia omenoita. Kuvia on mukava katsella sitten, kun pakkaset paukkuu ja on ikävä mennyttä kesää.