NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Mikkelinpäivän piispan messuMikkelinpäivän piispan messu

Mikkelinpäivän piispan messu

29.9.2013 Kyyjärven seurakunta / Olavi Vallivaara

Kyyjärven piispantarkastus huipentui sunnuntaina, Mikkelinpäivänä, 29.9. vietettyyn Piispanmessuun. Samalla vietettiin sadonkorjuun kiitosjuhlaa ja maataloustuottajain kirkkopyhää. Rippikoululaiset oli kutsuttu myös aloittamaan ensi vuoden rippikoulua. Kirkko oli täynnä seurakuntalaisista ja saman verran oli koolla myös virtaaliseurakunnassa netti-tv:n kautta.

Piispa Simo Peura kysyi saarnassaan: "Haluatko olla taivasten valtakunnan suurin?" Hän kehotti meitä nöyrtymään ja olemaan lastenkaltaisia. Lapsi on riippuvainen vanhemmistaan. Mekin olemme riippuvaisia Taivaan Isän antamista lahjoista.

Messussa avustivat Kyyjärven kirkkokuoro ja lapsikuoro, joita kanttori Minna Erkkilä johti, Kaisa Tamminen soitti huilua. Tekstinlukijoina olivat Antti Tuukkanen ja Eero Ylitalo. Riitta Kytölä toimitti esirukouksen, Hannu Kainu ilmoitti kolehtikohteen ja Arvo Ulvo sekä Raimo Tamminen keräsivät kolehdin. Ehtoollisella piispaa avustivat: asessori Eero Holma, khra Olavi Vallivaara ja diakonissa Riitta Kytölä. Kauniin alttarikoristelun oli tehnyt Raili Väisänen. Tervetulleeksi toivottivat ohjelmien jakajat: Saima Kytölä ja Heta-Leena Vallivaara.

Messun jälkeen oli piispantarkastuksen loppulausunto. Kyyjärvi seurakunta sai tunnustusta vireästä toiminnasta, seurakuntalaisten aktiivisesta vapaaehtoistyöstä ja innovatiivisesta toiminnasta. Nopolanews verkkolehti ja netti-tv on näyttöä viime mainitusta.

Khra Olavi Vallivaara ja kirkkovaltuuston puheenjohtaja Arvo Ulvo kiittivät seurakunnan puolesta piispa Simo Peuraa ja piispatar Anni Peuraa, asessori Eero Holmaa ja notaari Heidi Rahkosta. Maataloustuottajain puheenjohtaja Hannu Kainu toivotti kirkkoväen tervetulleeksi sadonkorjuun kiitoslounaalle, jonka Kyyjärven Maa-ja kotitalousnaiset olivat valmistaneet ja tarjoilivat. Hannu Kainui kertoi myös, että hänen 30-vuotisen maatalousyrittäjänä toimimisen aikana tämä syksy on ollut paras sadonkorjuu syksy. Satokin oli hyvä. Maittavan lounaan täytekakun kera nautimme seurakuntasalissa lopuksi. Kirkkopyhän tuotto meni Maaseudun tukihenkilöverkolle, joka auttaa maaseudun ihmisiä monien paineitten ja rakennemuutoksen keskellä. Tuotto oli 438,76 euroa. Kiitokset lahjoittajille!

Kiitokset Maataloustuottajille ja Maa.ja kotitalousnaisille kirkkopyhästä. Kiitokset kaikille, jotka palvelitte ja olitte mukana piispantarkastuksessa. Me saamme rohkeasti katsoa tulevaisuuteen ja pyytää Taivaan Isää johdattamaan meitä seurakunnassamme!

Kuvat: Juha Humalajoki