NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Miesten kesken MetsolaanMiesten kesken Metsolaan

Miesten kesken Metsolaan

23.9.2013 Erik Holmberg Kyypartio

Seikkailijapojat Reinon ja Pasin hoivissa Metsolassa

Auringonlaskun aikaan perjantaina 20.9. pakkautui ryhmä  Kyypartion seikkailijapoikia autoihin suuntana Lehmiahon takamailla sijaitseva Metsolan kämppä. "Koutseina" matkassa oli Pölkin Reino ja Aholan Pasi. Sää oli hyvä  ja mieli korkealla. Enpä tiedä olisikohan poikia hieman jännittänyt metsään meno ,mutta eipä tuo ainakaan päälle näkynyt. Ohjelmakaan ei oikein ollut tiedossa,mutta  varmaan ainakin makkaran kärvennystä ja letun paistoa.

Ja näinhän se retki sitten toimi:

-Normi toiminnot perillä eli majoittuminen.

1. Vuoltiin paistinlastat ja varret paistinpannuihin.

2. Seuraaavaksi sytytettiin oikeaoppisesti nuotio letunpaistoa silmälläpitäen ja samalla mietittiin mitä touhuta.

3.Sitten oli vuorossa  odotettu lettujen ja makkaran paisto. (en tiedä onnistuiko letun kääntö heittämällä vai onko niitä vielä puun oksalla?) Illan hämärtyessä  pelattiin korttia (Uunoa vai ....) ja vietettiin iltaa nuotiolla.

4. N. klo 21.00 (?) iltatoimet normaaliin tapaan ja hiljaisuus laskeutui  ennen puoli kymmentä. Ulkoilma lienee  tehnyt tehtävänsä.

5. Aamu kuudelta ensimmäiset kömpivät pystyyn

6. Aamutoimet

7. Päivä jatkui kävelyretkellä Löytöjärvelle.

8.Lauantaipäivän kunniaksi herkuteltiin hetki karkkien ja sipsien muodossa.

9. Ennen ruokailua vuorossa oli "Selviytyjät" leikki ( olikohan käpysota vai karhun kanssa paini? No tuskin karhu uskaltautui lähelle , kas kun tuota ääntä saattoi olla hieman)

10.Seuraavana oli sitten ruuan teko  ja trangioilla   keiton teko onnistui. Jälkkäriksi oli lettuja ( olipa eväät!)  Sapuskoinnin jälkeen siivottiin jäljet ja paluumatkalle lähdettiin  klo 11.30

Teksti on poikien sepittämä. Suluissa on allekirjoittaneen kommentteja.  Tyytyväisen oloinen porukka palasi kotisijoilleen. Kiitokset Reinolle ja Pasille retken junailusta!!!! Muutamia lisäkuviakin on.

Kyy Eki