NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Etelä-Savossa tehdään esiselvitys maakunnallisesta metsänhoitoyhdistyksestäEtelä-Savossa tehdään esiselvitys maakunnallisesta metsänhoitoyhdistyksestä

Etelä-Savossa tehdään esiselvitys maakunnallisesta metsänhoitoyhdistyksestä

11.9.2013 Metsänomistajienliitto Järvi-Suomi Mauri Ruuth, pj

Metsänhoitoyhdistyslain uudistus on loppusuoralla. Hallituksen esitys eduskunnalle uudesta metsänhoitoyhdistyslaista annettaneen lähipäivinä. Lakiuudistuksen myötä metsänhoitoyhdistykset ovat entistäkin selvemmin metsänomistajien edunvalvojia.

 

Rahoituspohjaan tulee rakenteellinen muutos metsänhoitomaksujen jäädessä historiaan. Todennäköisesti jo vuonna 2015 metsänhoitoyhdistysten rahoitus perustuu jäsenmaksuihin ja palvelutuottoihin.  Jatkossa jokaisen metsänomistajan on tärkeää tiedostaa metsänhoitoyhdistyksen merkitys oman metsätalouden harjoittamisessa ja kannattavuudessa.Olemalla metsänhoitoyhdistyksen jäsen metsänomistaja antaa tärkeän tukensa omalle edunvalvontaorganisaatiolleen.

Metsänhoitoyhdistyksissä tulevaan muutokseen varaudutaan perusteellisesti. Palvelujen kehittämisen ja kustannustehokkuuden ohella myös organisaatioiden rakenteet ovat kehitystyön kohteina.Järvi-Suomessaon tapahtunut lukuisia metsänhoitoyhdistysten yhdistymisiä ja tämän kehityksen uskotaan jatkuvan. Tähän liittyen Etelä-Savon metsänhoitoyhdistysten puheenjohtajat ovat asettaneet työryhmän, joka laatii  esiselvityksen maakunnallisen metsänhoitoyhdistyksen toimintamallista.

Esiselvityksessä luodaan malli maakunnallisen metsänhoitoyhdistyksen organisaatiosta, hallinnosta ja toimintatavoista.  Työn keskeisiä tavoitteita ovat organisaation palvelukyvyn ja  edunvalvonnan tehokkuuden turvaaminen sekä asiantuntijuuden syventäminen. Esiselvityksessä tarkastellaan myös maakuntamallin heikkouksia ja vahvuuksia.

Selvitys laaditaan Etelä-Savon metsänhoitoyhdistysten valtuustojen ja hallitusten käyttöön ja työn on tarkoitus olla valmis marraskuun alkuun mennessä.