NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Hitsaustyöt käynnissäHitsaustyöt käynnissä

Hitsaustyöt käynnissä

1.10.2014 Kyyjärven kunta / Aaro Toppinen

Valokuituverkon aurauskalusto kaivinkoneineen ja kelavaunuineen on verkon rakentamisen näkyvin komponentti. Sen sijaan tienvarteen pysäköityyn pakettiautoon, johon menee muutama kaapeli perästä sisään, ei niinkään kiinnitetä huomiota. Mitähän tuossakin tehdään saattaa joku ehkä miettiä? Maahan auratulla kaapelilla ei tee vielä yhtään mitään, jos kaapeleita ei ole hitsaamalla jatkettu, päätetty keskukseen ja liitetty asiakkaille. Sitä tärkeää työtä noissa autoissa nyt tällä alueella tehdään.

Voimatel Oy:n Jari Nurmenrinnan kanssa käytiin kurkistamassa yhden tuollaisen alueella liikkuvan pakettiauton uumeniin ja tutustumassa siellä tarkkaa työtä tekevän JK Cables Worksin Jukka Ketomäen työhön. Jukka hitsasi - tosiaankin - hiuksen ohuita kaapeleita yhteen Vehkaperällä Vapon tuotantolaitoksen kohdalla maanantaina 8.9. Klikkaa ja katso Lisäkuvat niin saat taustatietoa valokuituverkon rakenteesta ja samalla kuvan siitä miten käsittämättömän ohuessa "lasiputkessa" valo siirtää tietoa paikasta toiseen lähes rajattomia määriä.

Jukka hitsailee runkokuitujen jatkoja yhteen ja siirtynee myöhemmin keskustassa sijaitsevaan keskukseen, jossa odottaa vajaa tuhat kuidunpäätä hitsaajaansa. Melkoinen urakka. Kunnan miehet ovat kunnostaneet jakamoa ja jo tällä viikolla käynnistyvät työt ilmastoinnin ja sähkötöiden osalta. Sitten on vuorossa kaappien asennus ja sen jälkeen kuitujen päättäminen.

Valokuituverkon auraaminen jatkuu tällä viikolla Peuralinnan lenkillä, jossa Jari Nurmenrinnan mukaan vierähtää seuraavat kolme viikkoa eli syyskuun lopulle. Sen jälkeen sama aurausporukka siirtyy Saunakylä - Pölkki - Tuliharju linjalle, mutta alustavasti sinne on luvassa lisää kalustoa, joten nähtäväksi jää kuka mihinkin ehtii. Mutta tulossa kuitenkin ovat. Rakennustyöt keskustasta Honkalehdon suuntaan on jo myös tapetilla.

Mutta edelleenkään siihen kysymykseen - missä ja milloin Kyyjärvellä syttyy ensimmäinen valo kuidussa - ei kukaan uskalla vielä tässä vaihessa antaa vastausta. Mutta se on varmaa, että Nopola News on paikalla.

Pysykäähän kanavalla!