NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Mielenkiintoisia keksijöitä ja huippukeksintöjä ViitasaarellaMielenkiintoisia keksijöitä ja huippukeksintöjä Viitasaarella

Mielenkiintoisia keksijöitä ja huippukeksintöjä Viitasaarella

18.10.2014 Witas Oy/ Merja Vähäsarja & Mediamyllärit / Aaro Toppinen

Nopola News lähetti suorana nettiTV-lähetyksenä Keksintöjen viikon tapahtumat, mutta myös "purkitti" haastatteluja ja esityksiä. Videoarkistosta löytyy lähes 30 tutustumisen arvoista videotallennetta miljardiluokan tehdasinvestoinnista hyvinkin pieneen ihmisen arkea helpottavaan keksintöön.

Järjestyksessään kahdeksannen Keksintöjen viikon tapahtumien lähettäminen nettiin onnistui viime tipassa Keski-Suomen Liiton, Witas Oy:n, Voimakas-, Viitasaaren rakennemuutos 2014+ ja Finnbeing hankkeiden sekä Viitasaaren kaupungin, Kyyjärven kunnan ja Kyyjärven mediamyllärit ry:n yhteispanostuksella. Asennuksineen tiukka kolmen päivän rutistus, jonka tuotoksena syntyi lähes 30 tallennetta - haastatteluja ja pääalavan esityksiä. Kiitokset myös haastattelijoille Suvi Kantoselle ja Mika Nissiselle sekä Witaksen ja Viitasaaren kaupungin työntekijöille hyvästä yhteistyöstä. Kehittämisideoita mietittiin ja toivottavasti saadaan ensi vuonna kunnon kenraali ennen 10-vuotisjuhlatapahtumaa vuonna 2016. Videot löytyvät Nopola Newsin videoarkistosta mm. hakusanalla Keksintöjen viikko.

Viitasaaren keksintömessut houkuttelivat Viitasaari Areenalle noin kaksituhatta kävijää. Keksintöjä, ideoita ja palveluja esiteltiin 49 näytteilleasettajan voimin. Näytteilleasettajia oli ympäri Suomea ja ulkomaita mm. Viroa myöten, jotka etsivät jakelukanavia ja yhteistyötahoja. Nähtäväksi jää miten paljon yhteistyötä syntyy, mutta etenkin tänä vuonna usean osaston seinällä oli ilmoitus - Haemme valmistajaa - Etsimme markkinoijaa jne.

Järjestäjien myöntämän 500 euron kannustepalkinnon sai HelppoAsu Oy:n yrittäjä Mia Patanen. HelppoAsu Oy suunnittelee, valmistaa, myy ja markkinoi toiminnallisia vaatteita liikunta- ja toimintarajoitteisille naisille, miehille, nuorille, lapsille ja ikäihmisille. Raati perustelee valintaansa tuotteen ajankohtaisuudella, uutuusarvolla sekä yrittäjän asiantuntemuksella ja intohimolla saada tuotteet tehokkaampaan valmistukseen ja laajemmille markkinoille.

Yleisön suosikki -äänestyksen voittajaksi nousi Jorma Nokkalan kehittämä sähkökäyttöinen työlaitealusta Mocola. Facebook-äänestyksen voitti Design Duster Oy ja yrittäjä Mika Korkatin keksimä ja kehittämä Duster® tuuletusteline.

Pisla Oy:n tuotepäällikkö Aila Jääskeläinen lanseerasi Naisten idealeipomo tuoteideakilpailun. Kilpailun avulla Pisla Oy toivoo löytävänsä valikoimiinsa arjen rutiineihin - ja miksei pieneen remontointiinkin - helpotusta tuovia tuotteita. Kilpailuehdotukset tulee toimittaa 31.5.2015 mennessä Pisla Oy:lle. Ideakilpailun voittaja julkistetaan ja palkitaan vuoden 2015 Keksintöjen Viikko -tapahtumassa. Tarkemmat tiedot ja kilpailun säännöt www.pisla.fi sekä Keksintöjen Viikon nettisivuilta osoitteesta  www.keksintojenviikko.fi/fi/Ajankohtaista.html

Messujen avauspuheen vuoron piti viitasaarelaissyntyinen Antti Kivelä, Sitran "Elinvoimainen ihminen ja kannustavat rakenteet" -teema-alueen johtaja. Puheenvuorossaan hän toi esille monien tunnistaman ongelman innovaation/keksinnön saamisesta markkinoille. Kivelä peräänkuulutti Suomeen nykyistä ammattimaisempaa innovaatioita tukevaa toimintaa ja järjestelmää, josta esimerkkinä on Ruotsissa toimiva Karolinska Developing.

Messuilla oli vahvasti esillä tulevaisuuden biotuotteet. Metsä Fibre Oy esitteli omalla osastollaan Äänekosken biotuotetehdas -hanketta, Katariina Torvinen VTT:ltä luennoi biotalouden uusista innovaatioista ja Erkki Kalmari Metener Oy:stä kertoi tilakohtaisten biojalostamoiden moninaisista hyödyntämismahdollisuuksista.

Kaksipäiväisessä tapahtumassa saatiin lisäksi tietoa mm. patenttiasioista, käytännön esimerkkejä toimialoja rikkovista toimintatavoista, miten viestinnän avulla tuote tai palvelu lanseerataan markkinoille sekä 3D-tulostamisen rajattomasta maailmasta.

Kuvia tapahtumasta löytyy Keksintöjen Viikon Facebook sivulta
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.594172217377564.1073741835.306799126114876&type=3

Liity postituslistallemme ja pysyt ajan tasalla Keksintöjen Viikon tapahtumista.
http://www.keksintojenviikko.fi/fi/Yhteystietolomake.html

Lisätietoja: Kehittämisyhtiö Witas Oy, puh. 044 577 6385.

Ystävällisin terveisin,
Marja Vähäsarja
Markkinointikoordinaattori
Kehittämisyhtiö Witas Oy
Kinnula - Kivijärvi - Pihtipudas - Viitasaari
Puh: 044 577 6385
marja.vahasarja@witas.fi
www.witas.fi