NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
NettiTV: Keksintöjen Viikko Viitasaari Areenalla 10.-11.10.2014NettiTV: Keksintöjen Viikko Viitasaari Areenalla 10.-11.10.2014

NettiTV: Keksintöjen Viikko Viitasaari Areenalla 10.-11.10.2014

6.10.2014 Kyyjärven mediamyllärit ry / Aaro Toppinen

Nopola News pakkaa jälleen nettiTV-kaluston autoon ja matkaa Viitasaari Areenalle lähettämään Keksintöjen Viikon tapahtumat suorana lähetyksenä. Tapahtuma on yleisölle avoinna perjantaina ja lauantaina 10.-11.10.2014 ja lisäksi nähtävissä suorana lähetyksenä. Jos vanhat merkit pitävät paikkaansa, luvassa on mielenkiintoisia haastatteluja ja etekin ennennäkemättömiä keksintöjä!

Tilaisuuden järjestäjän tiukentuneesta budjetista johtuen tämän vuoden tapahtumat olivat vaarassa jäädä kokonaan lähettämättä nettiTV:n kautta. Keski-Suomen liitto - maakuntajohtajaa myöten - kuitenkin lämpeni mylläreiden ajatukselle siitä, että niinkin idearikas tapahtuma kuin Keksintöjen viikko pitää saada jakeluun laajemmalle katsojakunnalle kuin pelkästään paikanpäälle saapuvalle yleisölle. Keski-Suomen liitto myönsi perusrahoituksen ja sen ansiosta mukaan lähtivät myös kehittämisyhtiö Witas Oy ja Voimakas- ja Finnbeing- hankkeet sekä Viitasaari Rakennemuutos 2014+ hanke. Mukaan sopii muutkin ja ainakin muutama muu taho pohtii vielä osallistumistaan.

Suoran nettistriimin lisäksi ainakin osasta päälavan esityksistä tehdään tallenteet, samoin tallennetaan haastatteluja ja keksintöjen esittelyjä. Perjantaina haastattelut hoitaa alan ammattilainen Suvi Kantonen ja lauantaina puolestaan Keksintöjen viikon hyvin tunteva Mika Nissinen.

Päivien ohjelman tarkemmat ja viimeisimmät tiedot löydät osoitteesta www.keksintojenviikko.fi 


PERJANTAI 10.10.2014

Keksintöjen Viikon virallinen avaus klo 10.00
Janne Kinnunen, kaupunginjohtaja, Viitasaaren kaupunki

Innovaatioiden merkitys yhteiskunnalle klo 10.15
Tapahtuman pääpuheenvuoron pitää viitasaarelaissyntyinen Sitran johtaja Antti Kivelä. Hän johtaa Sitran "Elinvoimainen ihminen ja kannustavat rakenteet" -teema-aluetta. Alueella työskennellään kansalaisten omatoimisen terveydenhuollon edistämiseksi sekä kansallisten ICT-järjestelmien uudistamiseksi ihmislähtöisesti.

Ideasta varallisuuseräksi - Perustietoa aineettomista oikeuksista klo 11.00 Suomen Keksijäin Keskusliitto KEKE ry järjestää maksuttoman IPR-koulutuksen. Koulutuksen tavoitteena on antaa osallistujille konkreettisia valmiuksia keksintö- ja innovaatiotoimintaan, erityisesti aineettoman omaisuuden tiedostamiseen ja hallintaan. Koulutus on suunnattu pk-yrittäjille, keksijöille ja innovaatioalan opiskelijoille. Paikka, Areena, peilisali.   Ilmoittautumiset IPR -koulutukseen 7.10. mennessä, puh. (014) 577 6200 tai riitta.paananen(at)witas.fi. Aiheeseen liittyen voi varata myös henkilökohtaisen ja luottamuksellisen neuvonta-ajan (20 min) veloituksetta. Neuvontaa antaa Suomen Keksijäin Keskusliitto KEKE ry:n toiminnanjohtaja Maunu Korpela. Lisätietoja: Kari Taipale, puh. 040 584 2992, Kehittämisyhtiö Witas Oy   Henkilökohtaisten neuvonta-aikojen varaukset pyydämme 7.10. mennessä, puh. (014) 577 6200 tai riitta.paananen(at)witas.fi.

Naisten idealeipomo -tuoteideakilpailun lanseeraus klo 11.30 Viitasaarelainen, Suomen johtava pienrauta- ja sisustustuotteiden valmistaja, maahantuoja ja jakelija Pisla Oy haastaa naiset ideoimaan kodin arkea helpottavia tuotteita. Naisten idealeipomo -kilpailun avulla Pisla Oy toivoo löytävänsä valikoimiinsa arjen rutiineihin - ja miksei pieneen remontointiinkin - helpotusta tuovia tuotteita.  

Maatalouden innovaatiot ja viljelijän biojalostamo -case Pihtipudas klo 12.00
Toimitusjohtaja Erkki Kalmari Metener Oy  

Maailman ensimmäinen uuden sukupolven biotuotetehdas klo 13.00
Tuotantopäällikkö Matti Toivonen Metsä Fibre Oy:stä kertoo Metsä Groupin Äänekosken biotuotetehdashankkeesta.

Biotalouden uudet innovaatiot klo 13.30
Janne Poranen, teknologiapäällikkö, VTT

Keksinnöt ja yritykset yhdistävän mobiilin palvelumallin lanseeraus 14.30
ThinkSuomi ry kerää keksintöjä ja ideoita keksijöiltä valtakunnallisesti uuden verkkopalvelunsa kautta. Potentiaalisimmista keksinnöistä ja ideoista tuotetaan esittelyt ThinkSuomen verkkopalveluun, missä kumppanuusyritykset voivat käydä tutustumassa niihin.

Rohkeus kokeilla ja vapaus menestyä klo 15.00
Mitä yhteistä on sellutehtaalla ja eräoppaalla? Entä jätevesikaivojen valmistuksella ja vanhusten hoidolla? Jos Finnbeing Villagen yrittäjiä on uskominen, niin paljonkin. Keväällä tehdyt suunnitelmalliset vierailukäynnit eri toimialojen huippuyrityksiin paljastivat hyviä käytäntöjä ja toimintatapoja, jotka ovat yhteisiä ja tärkeitä kaikille yrityksille toimialasta ja koosta riippumatta. Tervetuloa hakemaan benchmarking-projektin parhaat opit ja kuulemaan kuinka hyväksi havaittuja käytäntöjä ja toimitapoja voidaan soveltaa yli toimialarajojen. Reijo Himanen, projektiasiantuntija, Finnbeing-hanke. Paikka, Areena, peilisali.   Ilmoittautumiset luennolle 7.10. mennessä, puh. (014) 577 6200 tai riitta.paananen(at)witas.fi.   


LAUANTAI 11.10.2014

3D tulostamisen rajaton maailma klo 10.30
Seinäjokelainen miniFactory Oy ja Pohjoisen Keski-Suomen oppimiskeskus raottavat verhoa 3D-tulostamisen rajattomaan maailmaan. Messuareenalla on esillä mm. miniFactory, suomalainen 3D-tulostin, joka herättää "henkiin" useita keksintöjä pöytälaatikoista. Laite sopii kotikäyttöön, vaativille harrastajille, oppilaitoksiin tai vaikkapa yritysten tuotekehitykseen. Paikka, Areena, peilisali.  

Ideasta tuotteeksi ja markkinoille - Case Duster klo 11.00
Tervetuloa kuulemaan yrittäjä Mika Korkatin kokemuksia idean tuotteistamisesta sekä yhteistyökumppanin merkityksestä markkinoille saattamisessa.  Desing Duster Oy:n toimitusjohtaja, yrittäjä Mika Korkatti ja Zeniitin asiakkuusjohtaja Vesa Halonen kertovat yhteisestä 1,5 vuoden prosessista, miten tuuletustelineidea tuotteistettiin ja tuotiin markkinoille. Paikka, Areena, peilisali.  

Järjestäjien kannustepalkinnon jako ja yleisön suosikin julkistaminen klo 14.00
Messut päättyvät tuttuun tapaan lauantaina iltapäivällä luovutettavaan järjestäjien kannustepalkintoon. Tunnustusta saavat yleisön ja palkintoraadin valitsemat mielenkiintoisimmat ja lupaavimmat keksinnöt.  

Tapahtuman päätössanat 14.30

Mirja Arkimaa, toimitusjohtaja, Kehittämisyhtiö Witas Oy  

International Lounge International Lounge -alueella esitellään keksintöjä maamme rajojen ulkopuolelta. Tänä vuonna mukana on mm. norjalaiskeksintö GreenFinger. Jokaisen viherpeukalon elämää helpottava keksintö, joka ilmoittaa milloin on kasvien kastelun aika. Näytteilleasettajia saapuu myös Virosta, Latviasta ja Puolasta.

Tervetuloa!