NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Historian havinaa ja valoa kansalleHistorian havinaa ja valoa kansalle

Historian havinaa ja valoa kansalle

1.10.2014 Kyyjärven Mediamyllärit Ry. / Veikko Huumarkangas

Jo vuonna 1906 oltiin huolissaan tietoverkkojen toiminnasta. On muuten samoja aikoja kun Kyyjärven saha ja mylly sai ensimmäisen raamisahan.

Kuvassa oleva ilmoitus on vuodelta 1906. Kaisa Pakka toi sen myllylle 30.9.2014. Kaisa kertoi saaneensa sen aikanaan poliisi Lehtiseltä.

Ilmoitus on kyllä mielenkiintoinen. Tuskin tuohon aikaan kovin monta kuparilankaa tuolla tolpissa vielä kiikkui. Tuolloinkin v.1906 kehitystä on vastustettu niin paljon, että poliisiviranomaisen on täytynyt asiaan puuttua. Ajankohtainenhan tuo ilmoitus on tänäkin päivänä. Kyyjärvelle rakennetaan kovaa vauhtia valokuituverkkoa. Sitä ollaan itse kukin huolissaan ja mietitään pitäisikö minunkin ottaa tuo liittymä itselle, että mitäs sitten ja mitäs sitten jos.

Historiaa tutkimalla saamme kuitenkin tähänkin asiaan vastauksen. Jo tuolloin viime vuosisadan alussa ihmiset miettivät samoja periaateellisia asioita kun tänäkin päivänä. Silloin oli kuparilangasta ja puhelimesta kyse, nyt valokuidusta.

Antaa kehityksen kehittyä. Ollaan kehityksessä mukana ja otetaan kaikki ilo irti tulevina vuosina valokuituverkon mukanaan tuomasta palvelutarjonnasta yms.

Totuuden nimissä täytyy kyllä sanoa, ettei Kyyjärvellä vastusteta kehitystä. Jo noin kolmasosa talouksista on liittynyt valokuituverkon piiriin.

Menemme kohti valoisaa tulevaisuutta! Ainakin tietoverkkojen osalta.

Tervetuloa Myllylle keskustelemaan valokuidusta, sekä valokuituliittymistä.

Terveisin Veikko Huumarkangas