NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Tärkeä tiedotus - Hankeaika päättyy 30.9.2014Tärkeä tiedotus - Hankeaika päättyy 30.9.2014

Tärkeä tiedotus - Hankeaika päättyy 30.9.2014

1.10.2014 Kyyjärven mediamyllärit ry / Aaro Toppinen

Kyyjärvellä valokuituverkon tukikelpoinen hankeaika päättyy 30.9.2014. Hankeajan päättyminen on eräänlainen takaraja mm. liittymistarjouksille ja suurin vaikutus päättymisellä onkin juuri liittymisehtoihin, jotka muuttuvat 1.10.2014 alkaen. Jatkossa esimerkiksi kaukana liityntäpisteestä sijaitsevan kiinteistön liittymismaksu muuttuu radikaalisti. Jos vielä harkiset liittymistä valokuituverkkoon, niin nyt kannattaa toimia nopeasti ja tilata liittymä ennen syyskuun loppua! Ainostaan siten voit varmistaa liittymän saamisen ensimmäisessä vaiheessa edullisesti.

Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:n hallitus on päättänyt, että Kyyjärvellä, Pihtiputaalla ja Toivakassa tukikelpoinen kuntakohtainen hankeaika päättyy 30.9.2014 ja Kannonkoskella ja Konnevedellä 31.5.2015. Hankeajan päättyminen vaikuttaa lähinnä siihen, että liittymisehdot ja tietyissä tapauksissa liittymishinnat muuttuvat merkittävästi. Uusia liittymissopimuksia tehdään myös hankeajan päättymisen jälkeen, mutta kuten sanottu - uusilla ehdoilla, joihin kannattaa tutustua. Syyskuun loppuun saakka liittymän voi kuitenkin tilata voimassa olevan hinnaston mukaan niin taajamaan kuin haja-asutusalueillekin. Hinnastoon ja liittymisehtoihin voit tutustua tästä linkistä.

Itse verkon rakentumiseen hankeajan päättymisellä ei ole vaikutusta ja se jatkuu vauhdikkaasti eri sektoreilla.

Liittymisehtojen keskeisimmät muutokset 1.10. alkaen ovat:

1) Jatkossa kaikkiin uusiin liittymiin sisältyy liityntäkaapelia ainoastaan 200 metriä yhtiön määrittelemästä liityntäpisteestä alkaen ja 200 metrin ylittävältä osalta peritään lisäliittymismaksua 12 €/m (arvonlisäveroton). Jos kiinteistösi sijaitsee esimerkiksi 500 metrin etäisyydellä yhtiön määrittelemästä liityntäpisteestä on liittymismaksu 1.10 alkaen vähintään 1.350 € + 300 m x 12 €/m = 4.950 €.
Syyskuun loppuun saakka tuo sama käyttövalmis liittymä muihin kuin kesäasuntoihin maksaa 1.350 €, mikäli yhtiön edustaja on sopimuksen allekirjoituksellaan hyväksynyt. Kesäasunnoissa on jo nyt voimassa 200 metrin ylittävän osan lisäliittymismaksu.

2) 1.10 alkaen liittymä tilataan siten, että siitä tehdään esisopimus/-tilaus, jonka Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:n henkilöstö käsittelee ja antaa tilaajalle tarjouksen liittymästä neljän viikon kuluessa. Hinta voi toki myös tuolloin olla 1.350 €, mutta liittymät tutkitaan tapauskohtaisesti eikä esimerkiksi edustaja voi antaa tarkkaa hintaa.

Tämä tiedote ei koske aiemmin Kuuskaistan kanssa liittymissopimuksen tehneitä eikä niitä jotka ovat muuttaneet "valokutukiepin" valmiiksi liittymäksi - siis ainoastaan uusia liittymiä 1.10.2014 alkaen.

Pieni tarkennus myös siihen, että uusi liittymismaksu (tai Kuuskaistan sopimuksen mukainen liittymismaksun loppuerä) laskutetaan vasta sen jälkeen kun liittymä on toimitettu ja testattu toimivaksi. Mitään uusia ennakkomaksuja ei siis ole.

 

Alkaako Soneran kupariverkon alasajo myös Kyyjärven taajamassa?

Kyläkunnilta - Kyyjärven taajaman ulkopuolelta - Sonera on pääosin kerinyt kupariverkon rullalle jo ajat sitten ja aiemmin sen päälle rakennetut ADSL-liittymät on purettu. Ainoa vaihtoehto noilla alueilla on ollut "mokkula". Viispiikkinen uutisoi 18.9 laajasti Karstulan tilanteesta ja siitä, miten Sonera on irtisanonut ADSL-liittymiä Karstulan taajaman liepeillä. Kotitaloudet ja etenkin yritykset ovat olleet erittäin huolestuneita pelkästään "mokkulan" varaan joutumisesta eikä edes elinkeinoyhtiön toimilla ole ollut vaikutusta Karstulassa. Kyyjärven osalta pyrimme pikaisesti selvittämään jatkuuko sama suuntaus myös täällä. Ainakin toistaiseksi Soneran saatavuuskyselyn mukaan ADSL-liittymiä sai Kyyjärven taajamaan.

Valokuituliittymä tietenkin poistaa uhkan mokkulan varaan joutumisesta niin taajamassa kuin haja-asutusalueilla.

Kyyjärven mediamyllärit ry toimii KSVV Oy:n liittymien edustajana ja toivottavasti ovelle ilmaantuu jono heti aamusta.

Pysykää kanavalla!