NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)

Kevään maastojuoksun mestaritKevään maastojuoksun mestarit

Kevään maastojuoksun mestarit

12.5.2015 Hakola Eevaliisa / Kuvat:Terttu Marttila

Imatralla kisailtiin lauantaina 9.5. Suomen aikuisurheiluliiton (SAUL) SM-maastot.
Kykyä edustivat kuvan karpaasit. Karpaasilla tarkoitan; sitkeää, rohkeaa ja kovakuntoista!

Kisaa edeltävänä päivänä lähdettiin matkaan, Tammisen Matti haettiin kyytiin ja kohti Jyväskylää. Seuraava naispuolinen karpaasi otettiin kyytiin Lievestuoreelta, Toivakan Rivakkaa edustava Terttu. Viimeisenä mutta ei suinkaan vähäisempänä Kangasniemeltä nousi autoon Eino. Hänen seuransa on Saarijärven Pullistus. Matka taittui iloisessa puheensorinassa, näillä matkustajilla oli ripeiden jalkojen lisäksi myös hyvät puheen lahjat!

Illasta jäi hyvin aikaa tutustua Karhumäen urheilukenttään ja ennenkaikkea siihen 2 kilometrin suhteellisen vaativaan rataan. Itseäni enemmän kiinnosti Imatran kuiva koski ja sen rannat lenkkipolkuineen. Lohtua toi hotellihuoneen seinällä oleva virtaavan kosken valokuva.

Vanhempien karpaasien kisa alkoi lauantaina jo kymmenen jälkeen. Terttu oli tulessa ensimmäisenä, tiukan väännön jälkeen hän nappasi itselleen N 70 sarjan pronssimitalin. Matti M 85 ja Eino M 80 kisasivat samaan aikaan. Matti taisteli ainoana osaanottajana itseään vastaan ja mestaruus siis hänelle ajalla 17.52 (2 km)  Eino kävi tiukkaa taistoa mestaruudesta, nyt oli taipuminen hopealle, ajalla 10.44 (2 km) Tappiota voittajaan vain 9 sekuntia.

Nuorin karpaasi Jari M 50 huomasi, että pahin vastustaja ei ilmesty lähtöviivalle. Sauma mestaruudelle oli siis hyvä. Oli lähdettävä tekemään omaa juoksua, 2 km jälkeen peesaajat alkoi jäämään. Ero kasvoi muihin pikkuhiljaa. Mestaruus tuli ajalla 22.13   (6km ) Hopeamitalisti jäi 25 sekunnin päähän.

Sää kisapaikalla oli lämmin? 12 astetta ja tuulta 7 m/s eli sää olikin aika vilpoinen. Kisaravintolan maukas keitto lämmitti niin mieltä kuin kehoakin. Kotimatkalla tiellä Puumala - Sulkava- Juva- Pieksämäki - nämä mitalistien kilenkannat vasta irtosivatkin. Kaunista oli tuokin seutu suloisessa Suomessamme. Ja kerrassaan mainiot mitalikahvit juotiin Einon kesämökillä! Kiitos emännälle!

Autossa matkasi siis neljä SM mitalia Keski-Suomeen! On vielä todettava, että joukossamme oli kaksi Keski-Suomen kovinta KUNNIAKIERROS kerääjää. Terttu ja Matti! Nyt on juuri oikea aika aktivoitua myös tälle ajankohtaiselle asialle.

Juoksujen tuloksia voi lukea lisää Tästä!