NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Satamassa oli iloinen meininkiSatamassa oli iloinen meininki

Satamassa oli iloinen meininki

12.5.2016 Kyyjärven seurakunta / Olavi Vallivaara

Yhteisvastuutapahtuma oli torstai-iltana 12.5. Kyyjärven satamassa.

Satamaan kokoontui paljon väkeä ja lämmin sää suosi iltaa. Suvi Kantonen oli yhdessä Riitta Kytölän ja diakoniatyön johtokunnan jäsenten kanssa laatinut mukavan ohjelman. Kyyjärven kunta, Seurakunta, Betset, Osuuspankki, Kyypartio ja Maahanmuuttajat oli haastettu kilpasille. Tällä kertaa tehtävänä oli valmistaa annetuista materiaaleista Kyyjärven kirkko pienoiskoossa. Pian kuului satamassa vasarojen koputus ja eipä aikaakaan, kun kirkot olivat valmiita. Diakoniatyön johtokunta arvioi hyvistä tuotoksista parhaimmaksi Kyypartion tekemän kirkon. Khra Olavi Vallivaara sai tehtäväksi lopulta myydä kirkot huutokaupalla yhteisvastuun hyväksi. Hyvin meni kaupaksi 40 euroa oli halvin ja kallein 57 euroa.

Aki Huumarkangas, Lauri Lahtinen ja Heikki Takanen oli kutsuttu pukemaan itsensä sokeana pussilliseen vaatteita ja hienostihan muuntumisleikki miehiltä kävi. Kaikki vaatteet löysivät oikean paikan. Rippikoululaiset myivät illan aikana muurinpohjalettuja kahvin ja mehun kera sekä paistoivat makkaroja. Arvanmyynnin hoiti diakoniatyön johtokunta ja rippikoululaiset. Illan juontajana oli Suvi Kantonen. Erik Holmberg kertoi tämän vuoden yhteisvastuukeräyksen kohteista ja loppuhartauden piti Olavi Vallivaara. Ilta päättyi yhteisesti laulettuun suvivirteen, jota kirkkokuorolaiset johtivat.

Keväinen kaunis sää suosi tapahtumaa. Vaikka Satamassa oli paljon väkeä niin joutsenpari uskaltautui tulemaan lähelle aivan kuin ihmettelemään meidän iloista puheen sorinaa. Kevään vehreys ja Suomen lippujen hulmuaminen toi juhlaan oman lisänsä. Olihan nyt "Suomalaisuuden päivän" ilta.

Kiitos Suville, Riittalle, Diakonaityön johtokunnalle, rippikoululaisille ja kaikille talkoolaisille ja juhlaan osallistuneille! Illan tuotto oli Yhteisvastuukeräykselle lähes 600 euroa.