NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Rippikouluasiaa ja muutakinRippikouluasiaa ja muutakin

Rippikouluasiaa ja muutakin

20.1.2017 Kyyjärven seurakunta / Minna Erkkilä

Lapsi- ja nuorisotyön johtokunta kokousti eilen, torstaina pappilassa. Asialistalla olivat viime vuoden toimintakertomukset sekä työalan ajankohtaiset asiat.

Tämän vuoden rippikoulu pidetään pääosin kesäkuun ensimmäisellä viikolla siten, että konfirmaatiomessu on sunnuntaina 11.6. Joitakin oppitunteja pidetään mahdollisesti jo kevään kuluessa. Tavoitteenamme on löytää varsinaiselle rippikouluviikolle sellainen paikka, jossa voisimme yöpyä ja retkeillä, vaikka Lappiin ei tänä vuonna lähdetäkään.

Rippikoululaisten tämän hetkinen tehtävä on suorittaa ns. seurakuntaan tutustuminen keräämällä osallistumismerkintöjä Riparipassiin. Tarkemmat ohjeet on jaettu kaikille (keltainen moniste) rippikoulun aloitustilaisuudessa ennen joulua. Riparipassi on hieno väline tämän osuuden suorittamisessa. Kannattaa pitää kynää mukana ja tehdä passissa olevat tehtävät kunkin tilaisuuden aikana.

Kaikki rippikoululaiset osallistuvat jumalanpalvelukseen Kynttilänpäivänä 5.2. Silloin alkaa valtakunnallinen Yhteisvastuukeräys ja rippikoululaisten tehtävä on suorittaa keräys pienissä ryhmissä kirkonkylän alueella. Tarkemmat ohjeet ja keräysalueet annetaan yhteisessä palaverissa kirkkokahvien jälkeen.

Seurakuntaan tutustuminen (= osallistuminen seurakunnan tilaisuuksiin, jumalanpalveluksiin ja em. Yhteisvastuukeräykseen) kuuluu kaikille rippikoululaisille, myös järjestöjen rippikouluun meneville. Vanhemmat, tulkaa yhdessä nuorenne kanssa kirkkoon! Sillä tavoin voitte parhaiten tukea omaa nuortanne hänen rippikoulussaan ja kasvamisessaan aktiiviseen jäsenyyteen seurakunnassa.

*****

Pienen seurakunnan suurin ongelma on vähäiset resurssit. Kolmen työntekijän voimin tehdään niin paljon kuin pystytään ja jaksetaan. Lapsi- ja nuorisotyö on kuitenkin seurakunnan tulevaisuudenkin kannalta sitä kaikkein tärkeintä.

Avoin kerho kokoontuu edelleen keskiviikkoisin klo 10-12 kirkon alakerrassa Riitta Kytölän johdolla. Vapaaehtoisena avustajana hänellä on jo jonkin aikaa toiminut Elina Oikari. Kerran kuussa, joka kuukauden viimeisenä keskiviikkona, avoimen kerhon tilalla on samoissa tiloissa MLL:n perhekahvila.

Päiväkerho jatkuu tällä hetkellä yhden kerhoryhmän muodossa. Lapsia on ollut mukana 7-9 kerrallaan. Kerholaisten määrän väheneminen edellisistä vuosista johtunee äitien opiskelusta ja työllistymisestä, jolloin suurin osa lapsista on päivähoidossa.

Lapsi- ja nuorisotyön johtokunta päätti viime keväänä lakkauttaa kokonaan kolmevuotiaiden kerhon. Kuitenkin vuodenvaihteessa kartoitettiin tilannetta ja tarjottiin kerhoa myös 3-vuotiaille, mutta ilmoittautumisia ei tullut riittävästi oman kerhoryhmän perustamiseksi.

Pyhäkoulua pidetään kodeissa eri kylillä sunnuntaisin. Myös avoimen kerhon alussa on aina pieni pyhäkoulutuokio.

Lasten ja varhaisnuorten leiri on perinteisesti pidetty kesäkuussa Piispalassa. Tulevana kesänä leiriä ei kuitenkaan järjestetä monien yhteensattumien vuoksi.

Me seurakunnan työntekijät tahdomme tehdä lapsi- ja nuorisotyötä hyvällä mielellä. Rukoilemme taivaan isältä viisautta ja voimia työhön niin, että sillä olisi siunaus, joka kantaa lasta koko elämän ajan. Jeesuksen sanojen mukaan: "Sallikaa lasten tulla minun tyköni, älkääkä estäkö heitä, sillä senkaltaisten on Jumalan valtakunta."