NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Kinkereillä oli väkeäKinkereillä oli väkeä

Kinkereillä oli väkeä

1.2.2017 Kyyjärven seurakunta / Olavi Vallivaara

Metsäpellon tupa täyttyi tiistai-iltana 31.1. kinkeriväestä. Ensimmäiset tämän talven kinkerit käynnistyivät Kirkonkylän pohjoiselta alueelta.

Taina ja Alpo Noposen kotiin tuli lapsia, nuoria ja meitä vanhempia yhteensä 53 henkilöä. Kinkeriohjelma oli saman tyyppinen, kun se on ollut aikaisemmin. Khra Olavi Vallivaara selitti Raamatusta Jaakobin kirjeen kohtaa 3:1-12 "Pitäkää kielenne kurissa" ja vähän myöhemmin käytiin läpi toinen käsky: "Älä turhaan lausu Herran, sinun Jumalasi, nimeä, sillä Herra ei jätä rankaisematta sitä, joka hänen nimeänsä turhaan lausuu." Kanttori opetti Virsikirjan uudesta lisävihkosta uusia virsiä ja jaossa olleista kirjoista laulettiin monta laulua illan kuluessa. Diakonissa Riitta Kytölä puhui vuoden 2017 Yhteisvastuukeräyksen aiheista ja kiitti seurakuntalaisia viime vuoden hyvästä tuotosta. Tämän vuoden kohteena on "Ihmiskauppa". Yhteisvastuukeräyksen avulla torjutaan ihmiskauppaa niin Suomessa kuin ulkomailla. Aihe on ajankohtainen ja tärkeä.

Kaija Kaltiainen kertoi kinkeripiirin vuoden toiminnasta ja yhdessä keskusteltiin tulevista tapahtumista. Yhteisvastuujuhla on 30.3.Anita Collinin kodissa. Kylän kirkkopyhä on perinteisesti Kaatuneitten muistopäivänä 21.5. Ensi vuoden kinkerit on Anita ja Pentti Honkosella. Papinvaalista keskusteltiin ja kyseltiin, miksi oli välillinen vaali. Keskustelua käytiin sopuisassa hengessä. Rippikoululaisia oli tullut ensimmäisille kinkereille monta.

Illan pääteeksi talonväki tarjosi kahvit herkkujen kera ja puheen porina täytti talon. Kiitokset Taina ja Alpo Noposelle mukavista kinkereistä!

Seuraavat kinkerit on torstai-iltana 2.2.Jaana ja Jarmo Honkasella Pölkissä. Tervetuloa!