NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Kansalaisopiston opintomaksutKansalaisopiston opintomaksut

Kansalaisopiston opintomaksut

6.10.2017 Maarit Ohranen / Kansalaisopisto

Mikäli haluat maksaa kansalaisopiston opintomaksun Smartum-seteleillä niin vielä ehtii. Maanantaina 9.10.2017 on viimeinen päivä seteleiden palautukselle. Tuolloin ovat myös opintosetelit viimeistä päivää jaossa.

Tässä hieman lisätietoa seteleistä, kansalaisopiston nettisivuilta poimittuna:

Smartum

Opintomaksun voi maksaa myös Smartumin liikunta- ja kulttuuriseteleillä, joilla maksaminen tapahtuu kansalaisopiston toimistoon ja Kyyjärvellä kunnantoimistoon tai kirjastoon. Koko lukuvuoden kestävien kurssien maksuun tarkoitetut setelit on toimitettava 9.10. mennessä. Lyhytkursseja voi maksaa seteleillä koko lukuvuoden.  Setelillä ei voi maksaa materiaalimaksuja. Seteli on henkilökohtainen. Lisätietoja www.smartum.fi.

Opintosetelit

Karstulan kansalaisopisto on saanut opetusministeriöltä opintosetelityyppistä avustusta, jolla korvataan tai alennetaan kohderyhmään kuuluvien opiskelijoiden opintomaksuja. Kohderyhmiä ovat:

  1. työttömät
  2. senioriväestö; 63 vuotta täyttäneet
  3. eläkkeellä olevat; eläkeläinen, joka ei ole ansiotyössä
  4. maahanmuuttajat

Opintoseteleitä saa toimialueen kirjastoista, kansalaisopiston toimistosta tai Kyyjärven kunnanvirastosta. Seniorien ja eläkkeellä olevien seteli on arvoltaan 10 €. Yksi henkilö voi käyttää ainoastaan yhden setelin.  Työtön henkilö saa lukuvuoden aikana hakemuksesta yhteensä 30 €:n alennuksen kansalaisopiston opintomaksuista. Setelin liitteenä on oltava kopio Kelan/työttömyyskassan viimeisimmästä maksutositteesta tai Kelan työvoimapoliittisesta lausunnosta, jossa todetaan työttömyyden alkaminen (voi tulostaa netistä). Seteli palautetaan kansalaisopiston toimistoon, Kyyjärvellä kunnanvirastoon tai kirjastoon viimeistään 9.10. Alennukset myönnetään setelien saapumisjärjestyksessä niin kauan kuin määrärahaa riittää. Maahanmuuttajien setelin arvo on 40 €.

PAM:in alennussetelit

Palvelualojen liitto PAM:in osasto 072  on tehnyt kansalaisopiston kanssa sopimuksen  alennusseteleiden käytöstä. PAM tukee jäsenistönsä osallistumista kansalaisopiston kursseille 5 euron arvoisilla alennusseteleillä, joita on saatavilla oman alueosaston toimijoilta. Myös nämä setelit toimitetaan kansalaisopiston toimistoon tai yhdyshenkilöille viimeistään 9.10.

P.S. Jos maksat kurssimaksun Tyky-rahalla, muitathan ilmoittaa siitä kansalaisopiston toimistoon 9.10. mennessä, maria.poikonen@karstula.fi, 044 459 6656.