NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Ei oo näkynyEi oo näkyny

Ei oo näkyny

8.10.2017 Kyyjärven mediamyllärit / Olavi Vallivaara

Näin multa on kyselty ny syksyn aikana. Niin määkin kyselin Halttusen Maijalta, kun se jäi eläkkeelle kanttorin hommista. Mää kävin joskus kattomaskin, kun ei näkyny missään. Aina se kumminkin oli kotosalla ku mä siinä pyörährin.

Määkin oon enimmäkseen ollu kotona, kun jäin eläkkeelle. En oo ulukomailla käyny kun naapurimais Ruottis, Norijas ja Viros. Kotomaas oon vieraallu lasten luona Helsingis, Laukaas, Vaasas ja Kainuus. Muutama seuramatka on ollu ja tietysti suviseuroos oltihin Porissa. Pohojanmaalla pitää käyrä kotomaakuntaa silloon tällöön kattomas. Kotopitäjälääsiä pruukaan frägätä, ku ne pani hyntehet yhtehen kurikkalaasten kanssa. Moon polleeta, että me vielä Kyyjärvellä ollahan ittellisiä, eikä anneta muiden määräällä meirän asioosta. Ruskaretkellä olin niinku ennenkin pohojooses ja mukavaa oli.

No enimmäkseen moon pyöriny täs kotomäellä. Emmää ny tierä pitääkö eläkevaarin niin kovaa näkyäkään? Moon työni teheny. Moon "vapaaherra". Mä makaan niin myöhälle ku nukuttaa ja teen niitä töitä jokka huvittaa. Jos ei huvita niin emmä tee mitää. Näyttää se aika niinkin kuluva. Monet on kyllä nähäny mun pyöräälevän ja koiran kans moon tien päällä harva se päivä. Kyllä mä kirkoskin oon käyny silloon tällöön, mutta etupääs siellä takana istuskelen etten oo muille häiriöksi. Mä en ny enää hoira näitä kirkkoherran tehtäviä, niin mua ei näy sillälailla julukisuures. Satee sitä on mukava olla "tavis". Ei oo mitää paineeta. Saa olla vaan täällä valamihis maailmas ja iloota kaikesta siitä hyvästä, mitä Taivahan Isä on antanu.

Eli kyllä moon olemas täällä Kyyjärvellä ja kyllä mua näköö aika useen täs kylänraitilla. Joskus pistäyryn Kylätuvas kyselemäs kahavin lomas, jotta onko uutta tapahtunu kylällä. Paletis ja Sellilläkin mun on monet rookannu, mutta enimäkseen oon kotona harrastamas askaresverryttelyä. Kiiruhia on sopivasti. Ku pyyretään töihin niin tahtoo kiiruhia olla, mutta muuton on rauhallisempaa. Mä orotan talavia niin pääsis kokeelemahan kestääkö tuo kipiä jalaka hiihtua. Pyöräälyä se kestää ja oon mää tosiaan aloottanu kuntosalilla kulukemisen, ku mulla on oma personaalitreineri. Varovasti yritetähän tuota jalakaa ja kruppia voimistuttaa.

Notta tällaasta mulle kuuluu ja hymyylähän ku nähärähän!