NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Usko Liulia saateltiin haudan lepoonUsko Liulia saateltiin haudan lepoon

Usko Liulia saateltiin haudan lepoon

6.3.2013 Kyyjärven seurakunta / Olavi Vallivaara

Usko Liulia siunattiin Kyyjärven kappelissa lauantaina 23.2.2013. Muistotilaisuus oli hautauksen jälkeen Kivirannassa.

Usko Antero Liulia syntyi Hilja ja Onni Liulian perheen vanhimpana lapsena 18.10.1945 Pylkönmäellä. Perhe muutti Uskon ollessa poikanen keväällä 1951 Kyyjärven Nurmijoelle. Perheseen kuului silloin Uskon lisäksi nuoremmat siskot: Ansa,Irma ja Sirkka. Nurmijoelle rakennettiin uudistila, navetta ja talo. Raivattiin ja kuokittiin maat. Perheeseen syntyi Nurmijoella Mikko, Raija ja Riitta. Hilja jäi pienten lasten kanssa asumaan rintamamiestilaa, kun Onni-isä kuoli vuoden lopulla v.1952. Lapset oppivat työhön varhain omassa kodissaan. Äitin kanssa oli oltava kuokkimassa, istuttamassa ja korjaamassa. Navetta- ja karjanhoitotyö tuli lapsille tutuksi jo lapsuusvuosina. Äitiä haluttiinkin auttaa ilman eri käskyä ja äiti opetti työhön. Lapsikin tajusi äidin suuren työmäärän.

Usko oli elämässään monissa eri hoitilaitoksissa. Uskon elämän viimeiset vuosikymmenet olivat Kyyjärvellä, kun hän muutti Suolahdesta tänne. Hän asui Kivirannassa ja on ollut töissä Touhulassa sen perustamisesta lähtien. Usko oli luonteeltaan hyvin positiivinen, mutta jämäkkyyttä löytyi, jos hän huomasi kohdeltavan väärin. Kyyjärveläisten elämään Usko toi iloa tervehdyksillään, sanoillaan ja jutuillaan. Työ Touhulassa oli mieluista ja Kivirannassa asuminen mielytti häntä. Usko nukkui pois 31.1.2013. Uskoa jäivät kaipaamaan kolme siskoa ja veli, Touhulan väki ja Kivirannan asuntolan henkilökunta ja monet läheiset ja ystävät.

Uskon siunauksen toimitti khra Olavi Vallivaara, kanttorina oli Lotta Vallivaara ja suntiona Lasse Sauramäki. Muistotilaisuudessa Kivirannassa puhui kirkkoherra, Helena Hietalaakso lauloi ja muisteli Uskoa, adressit lukivat Irma sisar ja Ansan tytär. Yhdessä laulettiin virsiä ja lopuksi muisteltiin vielä yhdessä Uskoa ja tilaisuuden päätteksi soitti ja lauloi serkku, Esko Moisio, Pylkönmäeltä.

Uskon omaiset kiittävät kaikkia, jotka kunnioittivat Usko Liulian muistoa ja ottivat osaa heidän suruunsa. Kiitokset myös Touhulan ja Kivirannan asuntolan henkilökunnalle Uskon hyvästä hoidosta ja huolenpidosta.

 

Aihealueen yhteistyöyritykset

Kyyjärven Hautauspalvelu