NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
Hiihtotekniikkaa koululaisilleHiihtotekniikkaa koululaisille

Hiihtotekniikkaa koululaisille

7.3.2013 Perusopetus / Sanna Honkonen

Suomea maailmallakin edustanut ja SM mitalleja napannut Veteliläinen hiihtäjä Kuisma Taipale opetti Nopolan koululaisille luisteluhiihdon tekniikkaa ennen hiihtolomaa.

Keskiviikkona 20.2.2013 saivat Nopolan koulun 3.-6. luokkalaiset osallistua Kyyjärven MLL:n paikallisyhdistyksen tarjoamaan hiihtokouluun. Urheilukentälle oli tampattu levä luistelubaana, mihin mahtuivat kaikki oppilaat omalta luokaltaan yhtä aikaa. Kuisma kertoi tärkeimmät vinkit, näytti esimerkkiä ja oppilaat kokeilivat perässä. Palautetta tuli mm. siittä että hiihdossakin maltti on valttia! Ei kannata hosua, tuumasi Kuisma. Posket punaisina oppilaat yrittivät ja onnistuivatkin eri hiihtotyyleissä.

Kiitos Kuismalle ja MLL:n Kyyjärven paikallisyhdistykselle! Kevät auringon paistaessa on hyvä käydä hangella kertaamassa oppeja:

Luistelutekniikan perusteita käytiin mm. tyyleistä Kuokka, Wassberg ja Morgen.

Kuokka on ns. perusluistelua, missä työntöpuolen sauva ja suksi osuvat maahan yhtäaikaa, liike lähtee vatsalihaksista suoraan eteenpäin, vartalo ei kierry eikä heilu sivusuunnassa.

Wassbergissa joka potkulle tulee symmetrinen tasatyöntö: työnty ja potku alkavat samanaikaisesti, vatsalihaksilla rutistetaan suoraan eteenpäin, vartalo ei kierry.

Mogreenissa sauvatyöntöä seuraa luistelupotku kummallakin jalalla, uusi työntö alkaa vasta, kun työntö puolen suksi on liukunut jo jonkin matkaa.