NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
NettiTV: Lentopalloa, messu, Valokuitu-INFO, valtuustoNettiTV: Lentopalloa, messu, Valokuitu-INFO, valtuusto

NettiTV: Lentopalloa, messu, Valokuitu-INFO, valtuusto

23.3.2013 Kyyjärven mediamyllärit ry / Aaro Toppinen

Kolme päivää - neljä lähetystä. NettiTV-/iptv-tarjonta kasvussa.

Kuten itsekukin voi NettiTV-painikkeen alta löytyvästä Ohjlelmaoppaasta todeta - kiirettä pitää. Viikonloppu mukaan lukien kolmessa päivässä neljä suoraa lähetystä kolmesta eri paikasta ja vieläpä yksi kokonaan eri paikkakunnalta eli Vimpelistä tänään.

Lentopalloa seuraavat ja Nopola Newsin lukijat tietävät, että tänään pelataan Kyky-Betsetin tämän kauden tärkein ottelu Vimpelin liikuntahallissa. Kyseessä on miesten Lentopallon mestaruusliigan karsintaottelu ja vieraaksi saapuu liigajoukkue Korson Veto Vantaalta. Edellinen kohtaaminen torstaina Vantaalla päättyi selvään korsolaisten 3-0 voittoon ja tänään on revanssin paikka. Lasse selostaa ja huudattaa yleisöä, Matti kommentoi asiantuntevasti ja Hotsportin keskustelupalstoilta tuttu Koven kannattaja Einomies Porkkakoski lisää vettä betonimyllyyn. Toivottavasti ei kuitenkaan liikaa, sillä ainakin Kyyjärvellä tiedetään tasan tarkkaan miten käy jos seos on liian löysä tai kuiva:) Toivottavasti tänään nähdään tuttu teräsbetonijoukkue tosi taistelussa reippaalla mielellä. Moni joukkue on saanut kokea Kyky-Betsetin kotijoukkueen kannattajien mahtavan huutomyrskyn ja kannustuksen, mutta nyt hurjimmat huhut kertovat jotain ihan muuta. Jokainen Vimpelin pesäpallon kotiotteluita seuraamassa käynyt tietää!

Lähetysteknisesti Vimpelin liikuntahalli on varsin loistava, hallissa on mittaa riittävästi ja kamerat saadaan hyvin sijoiteltua hallin kakkoskerrokseen. Yhteyksiä on testattu ja vauhtia verkossa on, mutta vieras paikka on aina vieras ja yllätyksellinen. Jos ja kun joku joskus Vimpelin koulukeskuksen tontilla kaivaa niin ehdottomasti kannattaa valokuitu upottaa samaan kaivantoon hallin ja koulun välille. Ottelu käynnistyy klo 19.30 ja lähetys hyvissä ajoin sitä ennen. Katsotaan miten käy.

Heti huomenna Kyky-Betset matkaa uudelleen Korsoon ja joko siis tänään tai huomenna on Kykyn voitettava, mikäli mielii jatkoon. Karsintasarja pelataan paras viidestä systeemillä.

Nopola Newsin lähetysporukka rauhoittuu sunnuntaina sanankuulolle eikä Korsoon ainakaan vielä tässä vaiheessa lähde vaan jää välittämään Palmusunnuntain messun kotikirkosta. Ensimmäinen testilähetys kirkosta viime sunnuntaina kokosi netin ääreen yli 80 latausta ja iptv-katsojat tietenkin päälle. Hyvä saldo ja hyvää palauttetta lähetys on saanut. Kyseessä on uudenlaisen tekniikan kokeilu, sillä ohjaus hoidetaan kotisohvalta lähetystä iptv:stä seuraten.

Maanantaina tarjolla on Kyyjärven kunnan ja osuuskunta Kuuskaistan järjestämä Valokuitu-INFO eli Kyyjärvelle ja Keski-Suomeen rakentuvan valokuituverkon tilannekatsaus. Lähetys käynnistyy 17.30. Tilaisuudessa saataneen ajankohtaista tietoa Kyyjärven lisäksi koko hankeesta ja projektin etenemisestä. Kevät koittaa ja ainakin alustavien tietojen mukaan kuokka isketään kankaaseen heti lumien sulettua. Valokuituverkon rakentaminen etenee nyt myös niissä kunnissa, joissa odotettiin Markkinaoikeuden ratkaisua valitukseen. Valitus ei mennyt läpi ja nyt myös niissä edettäneen vauhdikkaasti. Kyyjärven urakoitsijasta ei valitettu. Suunnittelun ja toteutuksen kannalta olisi erittäin tärkeää, että ne jotka aikovat liittymän tai valmiuden ottaa, tekisivät sopimuksen pikimiten. Kyyjärven mediamyllärit ry tekee lilittymäsopimuksia.

Valokuitu-INFOn jatkeeksi kokoontuu Kyyjärven kunnanvaltuusto. Asialistalla kunnanjohtajan valinta, johon kunnanhallitus esitti yksimielisesti Eero Ylitaloa Pellosta. Esityslista kokonaisuudessaan löytyy Kyyjärven kotisivuilta osoitteesta www.kyyjarvi.fi