NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Virsivisa laulattaaVirsivisa laulattaa

Virsivisa laulattaa

26.4.2013 Perusopetus/Eliisa Autio

Tänä lukuvuonna Nopolan koulun 3-4.luokkalaiset ovat laulaneet uskontotunneilla erityisen paljon. Eräs syy tähän iloiseen virsilaulantaan on ollut päätös osallistua valtakunnalliseen virsivisailuun.

Minna-kanttori on vieraillut koulullamme säännöllisesti virsiä laulattamassa. Minnan taitavalla opastuksella olemme oppineet tutkimaan virsien sisältöjä ja etsimään virsitietoa omista virsikirjoistamme mukavien tehtävien lomassa. Pääosan virsitunneista olemme kuitenkin käyttäneet laulamiseen. Oppimisen riemu ja ilo on kuulunut rohkeana laulantana luokissamme.


Urakkamme aikana tutustuimme ja otimme haltuun peräti 25 virsikirjan virttä. Osa virsistä oli jo entuudestaan tuttuja lastenvirsiä ja osa sitten uudempia tuttavuuksia oppilaille. Virsien opiskelu huipentui viime viikolla pidettyyn hiippakunnalliseen virsivisaan Lapualla. Tuohon koitokseen osallistui koulustamme alkukarsintojen jälkeen kolmen hengen joukkue, Nopolan virsiniekat. Minja Peltola, Eveliina Ohranen ja Karoliina Noponen edustivat upeasti Nopolan koulua ja Kyyjärveä jännittävässä ja kovatasoisessa hiippakuntakisassa. Tällä kertaa voiton vei virsijoukkue Seinäjoelta. Tyttöjen sijoitus kuudentoista joukkueen kisassa oli hienosti kuudes. Tytöt saivat tehtäväkseen mm. laulaa, piirtää, näytellä, kuunnella ja tunnistaa asioita tutuista virsistä.


Virsivisailun päätteeksi kisaan osallistuneet oppilaat taustajoukkoineen tutustuivat Lapuan komeaan tuomiokirkkoon. Opastuskierros kirkossa päättyi urkuparvelle, jossa komeilevat Suomen suurimmat urut. Pillejä noissa uruissa on peräti 6666 kappaletta.
Kiitos Minna-kanttorille yhteistyöstä ja nautitaan laulamisen ilosta jatkossakin.