NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Johanna Humalajoki
Yrittäjien kevätkokous pidettiin SahapakallaYrittäjien kevätkokous pidettiin Sahapakalla

Yrittäjien kevätkokous pidettiin Sahapakalla

26.4.2013 Kyyjärven yrittäjät/ Katriina Oinonen

Kyyjärven yrittäjät pitivät sääntömääräisen kevätkokouksen keskiviikkona 24.4.12 Sahapakalla viihtyisissä merkeissä. Tilaisuuden aluksi nautimme Tuulan tarjoamat kahvit piirakoineen.

Kahvittelun yhteydessä kunnanhallituksen puheenjohtaja Johanna Humalajoki kertoi kunnan kuulumisista. Kunnan tilinpäätös vuodelta 2012 näyttää, että taloustilanne ei ole hyvä, mutta sama tilanne on useimmissa muissakin kunnissa. Yhteisövero laski lähes puoleen edellisvuodesta ja huonoa on tietysti myös asukasluvun pieneneminen koko ajan. Vuoden alusta kunnassa aloitti uusi valtuusto (maan nuorin) ja uusi kunnanjohtaja Eero Ylitalo aloittaa toimensa toukokuussa. Yrittäjät ovat tärkeässä asemassa kunnan toiminnan kannalta ja ne ovat kunnan elinvoimaisuuden tae. Paletin kehittäminen lienee tämä vuoden tärkeitä asioita.

Kevätkokouksen jälkeen saimme vielä kuulla Janne Taavitsaisen katsauksen Kehittämisyhtiö Karstulan seutu Oy toimista Kyyjärvellä vuonna 2012 ja nyt alkuvuonna 2013. Janne kertoi, että tehtäviä Kyyjärvellä on ollut hyvin. Suurin osa tehtävistä on ollut yritysneuvontaa. Eli tarvetta tällaiselle palvelulle on ollut. Janne on edelleen yhden päivän viikossa Kyyjärvellä ja häntä voi käydä tapaamassa kunnanvirastossa yleensä torstaisin.