NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Teuvo Keisala saateltiin kirkkomaahanTeuvo Keisala saateltiin kirkkomaahan

Teuvo Keisala saateltiin kirkkomaahan

26.4.2013 Kyyjärven seurakunta / Olavi Vallivaara

Teuvo Keisala siunattiin perjantaina 26.4.2013 Kyyjärven kappelissa. Hautauksen jälkeen muistotilaisuutta vietettiin Eräkartanossa Nurmijoella.

Teuvo Matias Keisala syntyi 9.4.1949 Vendla ja Tenho Keisala vanhimpana lapsena Soinissa. Perhe muutti Teuvon ollessa lapsi äidin kotipaikalle Vehkaperän Maasalanmäelle. He hankkivat äidin kodin naapurista oman talon. Siellä oli Teuvon ja hänen veljensä ja siskonsa lapsuuden vuodet. Naapurissa oli Vehkaperän koulu, jonka hän kävi. Poikasena Teuvo teki maataloustöitä. Hän oli metsätöissä ja nuorena työskenteli Ruotsissa tehtaalla, Vaasassa rakennustöissä, Lahdessa ja myöhemmin Kyyjärvellä hän teki lämpöeristystöitä taloihin. Hän työskenteli myös Vesipiirin  tehtävissä.

Teuvo vihittiin avioliittoon alajärvisen Katrin kanssa v. 1973. Avioliitosta syntyivät lapset: Sami ja Susanna. Yhteinen koti oli aluksi Vehkaperän koululla ja myöhemmin tien toisella puolen Teuvon lapsuudenkodissa, kun Vapo osti koulun. Teuvo työskenteli tuohon aikaan Vapolla ja myöhemmin NCH:n lannoitetehtaalla Vehkaperällä. Oma koti valmistui Kyyjärven Lintupurolle  syksyllä 1988. Kyyjärvellä asuessaan hän oli töissä Sementtivalimolla lähes 10 vuotta, josta jäi aikanaan eläkkeelle.

Teuvolle luonto oli tärkeä. Hän harrasti kalastusta ja metsästystä nuoresta saakka. Seurusteluun Katrin kanssa kuuluivat kalastusretket metsälammilla ja myöhemmin avioliiton aikana  sekä viime vuosina vaarina lapsenlapsen kanssa. Teuvo oli innokas metsästäjä. Hän metsästi sorsia, kanalintuja, jäniksiä ja kettuja. Hän oli myös hirviporukassa kuoleemaansa saakka. Eräkartanon talkoisiin hän osallistui aktiivisesti. Viime aikoina lintumetsästys muuttui pikkulintujen ruokkimiseksi pihapiirissä. Jaakon kanssa hän valmisteli linnunpönttöjä. Teuvon terveys huononi viime vuosina. Hän nukkui pois kotonaan Kyyjärvellä  20.4.2013. Teuvoa jäivät kaipaamaan Katri puoliso, lapset perheineen, lastenlapset, sukulaiset ja ystävät.

Siunauksen kappelissa toimitti khra Olavi Vallivaara, kanttorina oli Lotta Vallivaara ja suntiona Alpo Noponen. Yksinlaulua esitti Salme Tanskanen. Muistotilaisuudessa Eräkartanossa kirkkoherra piti muistopuheen, Anneliina Keisala luki adressit ja yhdessä laulettiin lauluja ja virsiä.