NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
OnnenPäivät Paletissa, tapahtumarikas viikonvaihdeOnnenPäivät Paletissa, tapahtumarikas viikonvaihde

OnnenPäivät Paletissa, tapahtumarikas viikonvaihde

17.4.2013 Kulttuuritoimi Suvi Kantonen

Kauppakeskus Paletin OnnenPäivät viikonloppu sai väkeä mukavasti liikkelle. Sunnuntaina vierailleet Sutki ja Sorjonen täyttivät Kauppakeskuksen niin, että jonoa riitti ulos asti.

Onnenpäivät aloitettiin Kauppakeskus Paletissa jo perjantaina. Kauppiaat tarjosivat asiakkaille pullakahvit, tarjoilusta huolehtivat Kyyjärven Palokuntanaiset. Kylpylä Kivitipusta oli paikalla esittelijä kertomassa uusimmista kevään ja kesän tapahtumista, sekä tarjouksista. Kyyjärven mediamyllärit välittivät tunnelmia netin välityksellä, Veikko Huumarkangas haastatteli  mm.valokuituasioista Kuuskaistan edustajia, jotka olivat myös kertomassa valokuituhankkeen etenemisestä.

Lauantaina oli vuorossa muotinäytökset, joissa kyyjärveläiset mallit toivat iloisella tavalla esille Kauppakeskus Paletin asukokonaisuuksia, laukkuja, kenkiä ja koruja. Muotinäytös käsitti kolme asukonaisuutta, aluksi esiteltiin liikuntaan ja urheiluun sopivia asuja, sen jälkeen vuorossa oli vapaa-ajan ja arjen asuja,lopuksi sokerina pohjalla nähtiin vielä juhla-asukierrokset. Kaikkiaan mukana oli 14 mallia, nuorin reilu vuoden ikäinen Natalia tyttönen, joka valloitti yleisön vilkutuksellaan, ja  vanhimmat olivat jo reilusti yli 70 vuotiaita. Tämä tapahtuma osoitti sen, että Paletista löytyy varsin monipuolinen valikoima kaikenikäisille ja kaikenlaiseen menoon. Asuja yhdisteltiin tarvittaessa esim niin, että asu saattoi mallin yllä olla Asuste Nikitasta ja kengät joko Marimekosta,tai Paletti-Sportista. Muotinäytökseen kampaukset taituroivat Parturi Kampaamo Unelman Miia Takala, Parturi Paletin Janne Antinaho ja lisäksi Hanna-Mari Brevazi, joka parin kampauksen lisäksi huolehti kaikkien meikkaukset. Kaikki muotinäytökseen osallistuneet osallistuivat tapahtumaan rennolla, iloisella asenteella, turhia jännittämättä. Yleisö kannusti hienosti malleja tullen mennen ja monen suusta kuului ihmettelyä, jopa ihastusta kauniista asukokonaisuuksista, joita esillä oli. Muotinäytöksessä esiteltiin Asuste Nikitan, Marimekon , Kodintarvike Eevertin ja Paletti-Sportin tuotteita. Lisäksi Pentikin pehmojänikset saivat mukavaa kyytiä Aadan ja Katin kyydissä lavalla. Kauniit kukkakoristeet lavan reunalle teki Suvi-Tuulia Ruuska. Oli hienoa, että Kyyjärveltä löytyi mukaan näin ennakkoluulottomia ihmisiä, joiden myötä muotinäytös oli helppo toteuttaa.

Sunnuntai olikin sitten täyttä hulinaa, kun Pirunpelto-sarjan kaksikko Sutki ja Sorjonen saapuivat lavalle. Paletin aula oli laitojaan myötä täynnä ihmisistä, jonoa riitti jopa pihalle asti. Kovasti sai miehet kirjoitella nimmareita kortteihinsa, ja vastailla faniensa tiukkoihin kysymyksiin. Miehet kertoivat kevään olleen kiireistä tapahtumissa kulkemista pitkin Suomea. Kumpikin myönsi, ettei ikimaailmassa olisi uskonut sarjan tuovan tällaista "jälkilöylyä" ja menestystä sen päätyttyä. Huikeasta suosiosta huolimatta Pirunpelto ei kuitenkaan enää jatku. Miehillä kuitenkin jatkossakin tekemistä riittää, tuleva kesä kuluu Ränssin Kievarilla kesäteatterin merkeissä ja sen jälkeen Sorjosen mukaan tehdään sitä sun tätä.... aika kuulemma näyttää...

OnnenPäivät viikonlopun aikana käyneiden kesken arvottiin 500 euron lahjakortti Kauppakeskus Palettiin,jonka  voitti Seija Hautamäki Alajärveltä. Kivitipun lahjakortin voittaja Soile Kivimäki, niin ikään Alajärveltä. Arvonnan onnettarena Kristiina Marjanen, samoin Alajärveltä.

Lämpimät kiitokset kaikille Paletin kauppiaille, jokaiselle mallille,kampaajille ja meikkajille, Palokuntanaisille, Kuntaan Jouni Näreaholle, Kyyjärven Piha-ja Kiinteistölle, Tero Ohraselle muotinäytöksen kuvista,sekä kaikille joiden kanssa tapahtumaviikonloppua järjesteltiin. Tämä on hyvä osoitus siitä, mitä yhteen hiileen puhaltaminen saa aikaan. Ja tietysti lämpimät kiitokset kaikille teille, jotka tulitte käymään OnnenPäivillä Paletissa.

PS.En saanut ladattua vielä lisäkuvia , mutta josko siihen tulis korjausta pikapuoliin.... toivotaan, toivotaan...