NopolaNews 1.0 (2005 - 2012)
 
Kunnanjohtajapariskunta mylläreiden vieraanaKunnanjohtajapariskunta mylläreiden vieraana

Kunnanjohtajapariskunta mylläreiden vieraana

1.9.2013 Kyyjärven mediamyllärit ry / Aaro Toppinen

Onkohan kunnanjohtajapariskunta edes suomen kieltä? Niin tai näin, paliskunta se ei ainakaan ole tällä korkeusasteella. Sinikka ja Eero Ylitalo kuitenkin tutustuivat Nopola Newsiin ja Kyyjärven mediamyllärit ry:n toimintaan keskiviikkona.

Ennen mylläreiden hallituksen virallista kokousta pidettiin reilu tunnin mittainen rupattelutuokio, sillä paikalle oli kutsuttu Kyyjärven uusi kunnanjohtaja Eero Ylitalo ja vaimonsa Sinikka. Kunhan Rambe, Veikko ja Eero olivat lähes pakolliset musiikilliset asiat käsitelleet päästiin vauhtiin ja Sinikka kertoi aluksi omista taustoistaan ja nykyisestä työtehtävästään. Hän toimii Kyyjärven ja Perhon yhteisessä Elämä pelissä -projektissa, jonka tavoitteena on saada - ei yksinomaan nuoret - vaan muutkin syrjäytymisvaarassa olevat takaisin elämän syrjään kiinni. Sinikka on toiminut aiemmin koulutusalalla ja mm. tietotekniikan opettajana. Mylläreiden selkeä viesti olikin: Myllyn luokan oven toivotaan käyvän jatkossa tiuhaan tahtiin erilaisten kurssien merkkeissä, sillä koulutettavia riittää ja jo pelkästään kunnollisen koulutussuunnitelman laatiminen auttaa asiaa.

Eero puolestaan kertoi ensimmmäisistä kuukausistaan Kyyjärven kunnanjohtajana ja uutena kyyjärveläisenä. Työtä on paljon ja asioihin sisälle pääseminen vie oman aikansa. Vankka ja pitkäaikainen luottamusmiestausta autttaa asiaa sekä tietenkin pitkä kokemus työskentelystä ihmisten parissa koulutusalalla. Molempien mielestä vastaanotto Kyyjärvellä on ollut erittäin hyvä ja sopeutuminen joukkoon on ollut helppoa. Kunnanjohtajan kulmahuoneen ovi on tarkoitus pitää edelleen mahdollisimman paljon auki ja kuntalaiset ovat tervetulleita tutustumaan.

Nopola Newsin olemassa olosta kunnanjohtaja oli mielissään. Valtuuston kokousten lähettämistä jatketaan ja tavoitteena on entisestään kehittää lähetyksiä. Lähetykset ovat yksi kunnan käyntikortti ulospäin ja ulkoisten puitteiden lisäksi myös sisältöä on tarkoitus monipuolistaa. Esimakua saatiin jo ensimmäisessä kesäkuun kokouksessa ja jatkoa seuraa maanantain 9.9 valtuuston kokouksessa.

Mylläreiden viesti kunnan suuntaan oli puolestaan se, että vaikka esityslistat ja pöytäkirjat ovat netissä, valtuuston kokoukset lähetetään ja reaaliaikainen tiedotus toimii hyvin, niin esimerkiksi valmistelussa olevista asioista voisi tiedottaa paremmin. Nopola Newsiin tulleen palautteen perusteella esimerkiksi tuulivoimahankkeista kaivattaisiin lisätietoa ja monista muistakin asioista  Kanava on olemassa ja kunnanjohtajalle ehdotettiinkin, jos ei nyt viestintästragian laadintaa, niin kuitenkin asian ottamista kunnanhallituksessa esille ja linjausten tekemistä. Pienessä kunnassa resurssit ovat rajalliset ja viestinnän tehostamisessa painotettiin Nopola Newsin loistavaa perusideaa. Se kirjoittaa joka asiasta parhaiten tietää - ei se joka parhaiten osaa. Tällä päästään jo pitkälle kunhan se tulee vain yhdeksi työn rutiiineista.

Sen verran vilkasta ja mielenkiintoista keskustelu oli, että edes valokuvaa ei kukaan näpännyt ja tilaisuuden päätteeksi Eero leikkisästi totesikin, että ihme kun kukaan ei huomannut edes pyytää rahaa kunnalta:) Mylläreiden taloustilanteesta ja yli kolme tuntia kestäneestä maraton-kokouksesta tulee sitten oma juttunsa.

Jutun pääkuvana käytettäköön tässä yhteydessä Tukkirannan eli kunnanjohtajan asunnon ikkunasta avatuvaa viime syksyistä näkymää järvelle - ei paha!